Sonos lanceert Android-applicatie voor draadloze muzieksystemen

Redactie
10 februari 2011, 15:02
1 min leestijd
sonos-s5

Sonos komt met een gratis Android-applicatie om een Multi-Room Music System te besturen. Met de controller krijgen gebruikers toegang tot de muziekbibliotheek van het muzieksysteem. Een fijne functie is ‘Music Voice Search’, waarmee gebruikers een artiest, cd of muzieknummer kunnen vinden door de naam of titel in te spreken. De Sonos Controller voor Android ligt vanaf maart 2011 in de Android Market en is volgende week te zien op het Mobile World Congress in Barcelona.

“De missie van Sonos is om elk huis te vullen met muziek“, zegt John MacFarlane, de bestuursvoorzitter van Sonos. “We zijn enthousiast dat we het plezier dat muziek brengt, nu ook bij Android-fans over de hele wereld in huis kunnen brengen.“

Lees verder na de advertentie.

Om in één kamer of in iedere kamer in huis van muziek te kunnen genieten, is alleen een Sonos ZonePlayer nodig en een Sonos Controller (bijvoorbeeld een telefoon met deze applicatie). Volgens Sonos is de S5 het meest populaire muzieksysteem. Met dit systeem kan een gebruiker elk gewenst nummer op elk moment in elke kamer afspelen.

Met de Android-applicatie kiezen gebruikers welk nummer er speelt en hoe hard het volume staat. Een radiostation beluisteren? Open de applicatie en selecteer één van de meer dan 100.000 internetradiostations. Natuurlijk zijn populaire muziekdiensten als Deezer, Wolfgang’s Vault en Spotify ook van de partij. Een inkomend gesprek of sms’je stoort de muziek niet, aangezien de muziek ergens anders vandaan komt.

De Sonos Controller for Android is ontwikkeld voor alle smartphones met Android 2.1 of hoger.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu