De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Sonos werkt aan mediaspeler, concurrentie voor Chromecast’

Mike Peek
22 november 2023, 11:03
2 min leestijd
‘Sonos werkt aan mediaspeler, concurrentie voor Chromecast’

Sonos, vooral bekend van zijn luidsprekers, werkt aan een mediaspeler die moet concurreren met de Chromecast. Ook brengt het merk binnenkort al zijn eerste koptelefoon uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Mediaspeler Sonos wordt alternatief voor Chromecast’

Je kent Sonos vast wel van zijn soundbars en luidsprekers waarmee je in het hele huis muziek kunt afspelen. Volgens het goed ingevoerde Bloomberg komt het bedrijf eind volgend jaar of begin 2025 met een nieuw product. Het zou gaan om een heuse mediaspeler, die concurreert met onder andere de Google Chromecast.

Het apparaatje zou 150 tot 200 dollar kosten en daarmee flink duurder zijn dan de Chromecast. Je kunt er dan ook niet alleen apps van streamingdiensten als Netflix op installeren. Hij functioneert ook als ‘hub’ voor je andere Sonos-producten. Het besturingssysteem is volgens Bloomberg gebaseerd op Android en te bedienen met je stem én een nieuwe app.

Chromecast met Google TV (HD) review
De Chromecast met Google TV

Qua uiterlijk gaat het om een zwarte box, die mogelijk lijkt op de Apple TV. Sonos zou overwegen om een eigen streamingdienst op te richten, die je wellicht exclusief op deze mediaspeler kunt bekijken. Verder is het bedrijf in gesprek met kabelmaatschappijen om live televisie aan te kunnen bieden.

Eerste koptelefoon van Sonos komt er ook aan

Naast een Chromecast-concurrent werkt Sonos ook aan zijn eerste koptelefoon. Die zou al in maart 2024 gepresenteerd worden. Het gaat om een high-end exemplaar in dezelfde categorie als bijvoorbeeld de Sony WH-1000XM5 en Apple AirPods Max.

Deze hoofdtelefoon krijgt een prijskaartje van 400 tot 500 dollar en verschijnt in de kleuren zwart en wit. Je kunt hem synchroniseren met andere Sonos-luidsprekers en hij krijgt net als de mediaspeler ondersteuning voor spraakbesturing. Later wil het bedrijf ook draadloze oordopjes uitbrengen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramTwitterGoogle Nieuws of Facebook.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu