Sony brengt 3D Creator-app ook naar Xperia XZ Premium

Thomas Haenen
5 september 2017, 9:30
2 min leestijd
Sony brengt 3D Creator-app ook naar Xperia XZ Premium

De 3D Creator-app die lanceert met de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact verschijnt ook voor ‘oudere’ Sony-smartphones. De Xperia XZ Premium is als eerste aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Sony 3D Creator-app voor XZ Premium

Onlangs onthulde Sony twee nieuwe vlaggenschepen, de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact. Beide smartphones beschikken over enkele opvallende nieuwe camerafeatures. Bezitters van oude Sony-smartphones hoeven zich echter niet achtergesteld te voelen, want het bedrijf heeft updates beloofd voor in ieder geval één eerder vlaggenschip. De Xperia XZ Premium ontvangt, tegelijk met zijn Android 8.0-update, verschillende cameraverbeteringen en de nieuwe 3D Creator-app.

Wanneer de Android 8.0-update beschikbaar wordt, is nog onbekend. De verwachting is echter dat deze nog voor het einde van het jaar uitrolt. Sony liet onlangs weten dat het een groot aantal van zijn smartphones van Oreo gaat voorzien. Voor zover bekend is de XZ Premium het enige toestel dat de XZ1-features erbij krijgt.

3D Creator en camera-updates

Met de 3D Creator-app kun je een uitgebreide scan maken van het hoofd van vrienden of familie, of van verschillende objecten. Met een groot aantal foto’s wordt een 3D-versie daarvan in beeld gebracht. Vervolgens kun je dat beeld laten uitprinten met een 3D-printer, of een virtueel poppetje van jezelf genereren dat je naar vrienden kan sturen via WhatsApp of Facebook Messenger.

Daarnaast zijn er enkele praktische verbeteringen voor de camera-app. Zo is er een vernieuwde burst mode, die tot wel tien foto’s per seconde kan maken, maar toch voor scherpe kiekjes moet zorgen. Ook de predictive capture-optie is verbeterd. Nu detecteert de camera niet alleen bewegingen, maar ook een glimlach of grimas. In dat geval worden automatisch vier foto’s tegelijk gemaakt, waaronder een tweetal van vlak voor je op de camera drukt. Zo weet je zeker dat je nooit een fotomoment mist.

De Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact zijn de allereerste Sony-smartphones met Android 8.0 (Oreo). Beide zijn vanaf eind september in Nederland verkrijgbaar, met adviesprijzen van respectievelijk 699 en 599 euro.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu