Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo kun je Sony 3D Creator-beelden ook delen naar Facebook

Thomas Haenen
21 februari 2018, 17:02
2 min leestijd
Zo kun je Sony 3D Creator-beelden ook delen naar Facebook

Een virtuele versie van je hoofd delen met vrienden, of je ingescande eten aan de wereld laten zien, wordt een stukje makkelijker. Vanaf vandaag kun je beelden van de Sony 3D Creator delen via Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Sony 3D Creator delen doe je zo

Sony 3D Creator delen

Als je beelden van de 3D Creator via Facebook deelt, krijgen je vrienden op hun tijdlijn een virtuele versie van het gescande beeld te zien. Dat kunnen ze vervolgens draaien, kantelen en vergroten, op dezelfde manier als op je smartphone. Facebook ondersteunt bovendien andere 3D-afbeeldingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook LEGO of meubels in 3D bekijken. De afbeeldingen zijn zowel op de desktopversie van Facebook als in de app te zien, maar niet in Facebook Lite.

Je eigen 3D Creator-beelden via Facebook delen is simpel. Zorg eerst dat je de nieuwste versie uit de Play Store hebt geïnstalleerd. Maak een nieuwe afbeelding, of open een bestaande in het hoofdmenu van de app. Vervolgens kun je op de bekende deelknop drukken in Android om het beeld naar andere apps te sturen. Daar staat nu ook Facebook tussen. Upload hem, en je vrienden zien het beeld direct in hun tijdlijn verschijnen.

Zo werkt Sony 3D Creator

De 3D Creator-app werd eind vorig jaar geïntroduceerd op de Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact. Open je de app, dan wordt je gevraagd om de camera alle kanten van een object of persoon te laten fotograferen. Na ongeveer een minuut flink ronddraaien heeft het toestel vervolgens genoeg informatie om een 3D-versie te genereren. Dat model kun je vervolgens in de app bekijken, of exporteren naar een 3D-printer of verschillende berichten-apps.

Ook op de Sony Xperia XZ Premium kun je inmiddels de 3D Creator gebruiken. De optie werd daar toegevoegd met de Android 8.0-update die in november verscheen. Dat Sony de update naar bestaande smartphones uitrolt, suggereert dat het bedrijf het als een belangrijke feature ziet. De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact, die volgens de laatste geruchten aanstaande maandag worden aangekondigd, beschikken waarschijnlijk over een verbeterde versie van de 3D Creator.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu