De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony gaat accuduur smartphones verbeteren door coprocessor en Android 4.4

Redactie
24 maart 2014, 15:02
1 min leestijd
Sony gaat accuduur smartphones verbeteren door coprocessor en Android 4.4
Sony accuduur

Sony gaat zijn nieuwe smartphones voorzien van een energiezuinige coprocessor die lichte taken kan uitvoeren zonder dat de hoofdprocessor is ingeschakeld. Dergelijke lichte taken zijn veelal het uitlezen van sensoren, zoals de versnellingsmeter en gyroscoop, die vervolgens weer door apps kunnen worden gebruikt. Onder andere Google Maps en gezondheid-apps – stappentellers, jog-apps – maken hiervan gebruik. Door het gebruik van de energiezuinige coprocessor wordt de Sony accuduur uiteindelijk verbeterd, omdat de hoofdprocessor niet voor dergelijke kleine en daarmee veelal korte en energieverspillende taken wordt geactiveerd.

Lees verder na de advertentie.

Sony accuduur verbeterd

De coprocessor werkt alleen met toestellen met Android 4.4. Dit moet echter voor Sony geen probleem zijn, omdat de coprocessor aan nieuwe toestellen wordt toegevoegd die logischerwijs al op KitKat draaien. Ook enkele oudere toestellen, waaronder de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z Ultra en de Xperia Z2 Tablet beschikken al over de chip. Na de Android 4.4-update wordt de coprocessor tot zijn volledige potentie benut.

De coprocessor is vergelijkbaar met de M7-processor van de iPhone 5S. Ook de Nexus 5, die sinds kort officieel via Google Play te koop is, beschikt over een soortgelijke processor.

Lees meer over Sony

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu