Sony gaat accuduur smartphones verbeteren door coprocessor en Android 4.4

Sony accuduurSony gaat zijn nieuwe smartphones voorzien van een energiezuinige coprocessor die lichte taken kan uitvoeren zonder dat de hoofdprocessor is ingeschakeld. Dergelijke lichte taken zijn veelal het uitlezen van sensoren, zoals de versnellingsmeter en gyroscoop, die vervolgens weer door apps kunnen worden gebruikt. Onder andere Google Maps en gezondheid-apps – stappentellers, jog-apps – maken hiervan gebruik. Door het gebruik van de energiezuinige coprocessor wordt de Sony accuduur uiteindelijk verbeterd, omdat de hoofdprocessor niet voor dergelijke kleine en daarmee veelal korte en energieverspillende taken wordt geactiveerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony accuduur verbeterd

De coprocessor werkt alleen met toestellen met Android 4.4. Dit moet echter voor Sony geen probleem zijn, omdat de coprocessor aan nieuwe toestellen wordt toegevoegd die logischerwijs al op KitKat draaien. Ook enkele oudere toestellen, waaronder de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z Ultra en de Xperia Z2 Tablet beschikken al over de chip. Na de Android 4.4-update wordt de coprocessor tot zijn volledige potentie benut.

De coprocessor is vergelijkbaar met de M7-processor van de iPhone 5S. Ook de Nexus 5, die sinds kort officieel via Google Play te koop is, beschikt over een soortgelijke processor.

Lees meer over Sony

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.