De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Deze Sony-telefoons krijgen een update naar Android 10’

Michel van 't Klaphek
20 oktober 2019, 10:21
2 min leestijd
‘Deze Sony-telefoons krijgen een update naar Android 10’

Heb je een Sony-vlaggenschip uit 2018? Dan lijkt het erop dat je verzekerd bent van een update naar Android 10. Toestellen uit 2017 zouden buiten de boot vallen. Dit zijn de vermoedelijke Android 10-plannen van Sony.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 10-update overzicht

De lijst van ondersteunde Sony-telefoons is online gezet door DoCoMo, een Japanse provider. Alhoewel deze updateplannen dus niet per se ook voor Europa gelden, schetsen ze wel een beeld van welke telefoons mogelijk worden bijgewerkt. Deze Sony-telefoons zouden een update naar Android 10 mogen verwachten:

nieuwe smartphones 2019

Opvallende afwezigen zijn de Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus, de meest recente midrangers. Deze toestellen worden echter niet door DoCoMo verkocht, dus daarom zijn ze niet in de lijst terug te vinden. Het moet echter heel raar lopen indien Sony deze toestellen niet naar Android 10 bijwerkt.

Ook de afwezigheid van de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact is opvallend. Deze toestellen werden in 2017 uitgebracht met Android 8.0 (Oreo), en het lijkt er dus op dat ze blijven steken op Android 9.0 (Pie). De toestellen zouden hierdoor maar één versie-update meemaken, en dat is gewoonweg matig.

Lees ook: Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 10-update

Wachten op Sony

Sony is tot nog toe opvallend stil over haar Android 10-plannen. Daar waar andere fabrikanten reeds bezig zijn met de uitrol, of in ieder geval bekend hebben gemaakt wanneer we de update mogen verwachten, houden de Japanners de kaken stijf op elkaar. Het is dan ook nog even wachten of bovenstaande lijst door Sony wordt bevestigd. Uiteraard wordt dit bericht dan aangevuld met nieuwe informatie.

Android 10 kwam afgelopen zomer als eerst uit voor Googles eigen Pixel-telefoons. De versie-update introduceert onder meer een systeembrede donkere modus, extra privacy-instellingen en een beter deelmenu. Check onderstaande video voor een overzicht van de beste Android 10-functies.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's