Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Wouter Nijsen
15 november 2019, 16:13
2 min leestijd
Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Goed nieuws voor gebruikers van een Sony-smartphone. Het bedrijf heeft bekendgemaakt welke toestellen een update naar Android 10 krijgen. Vanaf volgende maand worden de eerste updates al uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 10-update

Net als voorgaande jaren is Sony er relatief vroeg bij met Android-updates. In een blog zet het bedrijf op een rijtje welke toestellen een update naar Android 10 kunnen verwachten. Uiteraard worden de nieuwere Xperia 1 en Xperia 5 bijgewerkt, maar ook gebruikers van een ouder Sony-vlaggenschip kunnen straks aan de slag met alle nieuwe features in Android 10.

Sony maakt geen exacte releasedata van de Android 10-updates bekend, maar start volgende maand dus al met de uitrol voor de Xperia 1 en Xperia 5. Opvallend is dat de Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, die in 2017 werden uitgebracht, niet worden bijgewerkt. Deze toestellen verschenen met Android 8.0 (Oreo) en kregen een Android Pie-update, maar blijven helaas steken op deze versie.

Daarnaast vallen goedkopere Sony-telefoons – net als voorgaande jaren – buiten de boot. Zo krijgt de Xperia L3, die eerder dit jaar werd uitgebracht met Android Oreo, niet eens een update naar Pie. Ook de telefoons uit de Xperia XA2-lijn, die wel op Android 9.0 (Pie) draaien, worden niet bijgewerkt naar versie 10 van het mobiele besturingssysteem.

Dit is nieuw in Android 10

De nieuwe Android-versie voegt een hoop nieuwe functies toe, waaronder een systeembrede donkere modus, meer privacy-opties, sneller deelmenu en ondersteuning voor opvouwbare smartphones. Ook wordt de gebarenbediening flink verbeterd, waardoor het makkelijk wordt om je smartphone zonder navigatieknopjes te bedienen.

Wil je meer weten over Android 10? Check dan de video hieronder, waarin we de belangrijkste vernieuwingen met je bespreken. Heb je een andere smartphone en wil je weten of je ook een update krijgt? Check dan het uitgebreide Android 10 update-overzicht!

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu