Sony rolt Android 4.4 KitKat uit voor Xperia Z1, Z1 Compact en Z Ultra
Redactie

Sony android 4.4 updateSony begint deze week met de uitrol van Android 4.4 voor de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra. De uitrol vindt wereldwijd plaats en is gefaseerd, waardoor sommige toestellen in verschillende landen de Sony Android 4.4 update eerder ontvangen dan anderen. Het is hierdoor mogelijk dat Nederlandse of Belgische bezitters van bovengenoemde Xperia-telefoons nog een aantal weken moeten wachten voordat zij KitKat kunnen installeren.

In het tweede kwartaal volgen ook de Xperia Z, Xperia ZR, Xperia ZL en Xperia Tablet Z. Sony heeft ook bekendgemaakt dat de Xperia T2 Ultra, Xperia E1 en Xperia M2 naar KitKat worden geüpdatet. De specifieke datum of periode dat de update wordt verspreid, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Android 4.4 update: wat verandert er?

sonyandroid44aam2De grootste verandering die Android 4.4 doorvoert, is het verbeterde geheugengebruik. Door Project Svelte draait de software sneller op minder krachtige hardware, waar ook de Sony-smartphones van profiteren. Verder zijn de zogeheten Quick Settings en notificatiebalk vernieuwd en lijkt de interface van Sony’s skin voortaan op de interface van de PlayStation 4. Zo is er bijvoorbeeld ook een geanimeerde PlayStation 4-wallpaper aanwezig. De veranderingen kun je in de screenshots links zien.

Sony’s apps, zoals MyXperia, Messaging en de uitstekende muziekspeler Walkman, zijn tevens van een update voorzien die de interface aanpast.

Meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.