De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony start uitrol Android 6.0 voor Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact

Wouter Nijsen
11 april 2016, 9:05
2 min leestijd
Sony start uitrol Android 6.0 voor Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact

Sony is officieel gestart met de uitrol van Android 6.0 voor de Xperia Z3, Z3 Compact en Z2. Hierdoor worden gebruikers eindelijk voorzien van de nieuwste Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 6.0-update

De website Xperiablog meldt dat Android 6.0.1 (Marshmallow) beschikbaar is voor de Xperia Z3 met modelnummer D6603, Xperia Z3 Compact (D5803) en Xperia Z2 (D6503). Gebruikers met een ander modelnummer moeten nog even op hun update wachten, al lijkt dit niet lang meer te duren.  Het is aannemelijk dat de update binnenkort ook officieel in de Benelux wordt uitgerold.

sony xperia z3+ overhittingsprobleem

Sony maakte eerder een Marshmallow-bèta beschikbaar voor de Xperia Z3, Z3 Compact en Z2 in Nederland. Met de zogeheten ‘Xperia Beta Program’ konden geselecteerde gebruikers het nieuwe besturingssysteem alvast testen. Van de tienduizend deelnemers ontving Sony veel positieve feedback, mede omdat de testversie dichtbij een stockversie van Android 6.0 bleef.

Dit brengt Android 6.0 (Marshmallow)

De Marshmallow-update van Android 6.0 brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee. Zo wordt Doze toegevoegd, de energiebesparende modus die je smartphone in slaap houdt als je `m niet gebruikt. Ook nieuw is Google Now on Tap, de zoekfunctie die de context van het scherm gebruikt om van je relevante informatie te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan trailers en IMDb-informatie als je een mailtje over een film ontvangt.

Verder brengt Android 6.0 de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren. Wil je bijvoorbeeld niet dat de Facebook-app je locatie kan achterhalen, dan schakel je dit simpelweg uit. Sony brengt ook zelf een aantal nieuwigheden, waaronder een vernieuwde camera-app en enkele beveiligingsupdates.

→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan ons Android 6.0 update-overzicht.

Google werkt op dit moment hard aan Android N, waarvan al een testversie voor Nexus-toestellen is verschenen. Het is nog onduidelijk of Android N straks ook voor de Xperia Z3, Z3 Compact en Z2 beschikbaar komt. Sony geeft  haar toestellen normaliter twee jaar aan software-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Xperiablog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu