Zo ziet Android 7.0 voor Sony-smartphones er uit

Sony heeft een voorlopige versie van Android 7.0 Nougat voor de Xperia X vrijgegeven. Dit ‘Concept for Android’ geeft een eerste indruk van Sony’s aanpassingen aan Nougat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Android 7.0 preview

De Japanse fabrikant geeft zijn gebruikers sinds kort voortijdige toegang tot nieuwe software, met het ‘Concept for Android’-programma. Vandaag heeft het bedrijf een vroege versie van de Android 7.0-update vrijgegeven. Ben je in het bezit van een Sony Xperia X, dan kun je de software nu al uitproberen. Het enige wat je daarvoor moet doen is Sony’s Concept Installer downloaden uit de Play Store.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Let wel: de app werkt dus alleen op de Xperia X. Andere recente Sony-smartphones zoals de Xperia X Compact en de Xperia XZ vallen voorlopig buiten de boot. Zij moeten waarschijnlijk wachten op de definitieve release van de Android 7.0-update. Die verschijnt eind 2016 of begin 2017, zo heeft Sony beloofd.

Sony Android 7.0 preview

Nieuw in Android 7.0: splitscreenmodus en meer

Na het installeren kun je direct aan de slag met de nieuwe features van Android 7.0. Zo is er een splitscreenmodus toegevoegd, waarmee je twee apps tegelijk in beeld kunt brengen. Sony heeft ook de nieuwe Android-notificaties overgenomen. Dat betekent dat je nu vanuit je notificaties kunt reageren op binnenkomende berichten, zonder apps te hoeven openen.


Omdat het gaat om een voorlopige versie van de nieuwe software, kunnen er soms nog wat bugs en fouten opduiken. Met de nieuwe InTouch-app, die door Sony wordt meegeleverd, kun je eventuele fouten doorgeven. De fabrikant belooft dat je via InTouch direct contact krijgt met de ontwikkelaars van Sony. Ook zullen er regelmatig enquetes geplaatst worden om je bevindingen te delen en updates met nieuws over de laatste aanpassingen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.