De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Sony: ‘Wij willen de eerste zijn met Android 7.1 Nougat’

Thomas Haenen
9 december 2016, 10:31
2 min leestijd
Sony: ‘Wij willen de eerste zijn met Android 7.1 Nougat’

Eerder deze week bracht Google de definitieve versie van Android 7.1 Nougat uit. Andere fabrikanten kunnen er nu mee aan de slag en Sony hoopt daarmee de eerste te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 7.1-update

Sony gaat er alles aan doen om als eerste Android 7.1 Nougat uit te brengen voor zijn smartphones, zo heeft het bedrijf tegen XperiaBlog bevestigd. “Dit is onze nummer één prioriteit”, aldus een medewerker van het ontwikkelteam. “Als je ziet dat een andere fabrikant (behalve Google) deze update eerder uitbrengt dan ons, dan mag je ons bekogelen met rotte tomaten.”

Wanneer de update precies moet verschijnen laat het team nog niet weten. Vermoedelijk gaat het om een voorlopige versie van de software. Sony brengt sinds enige tijd ‘Concept’-versies uit van updates. Eén of twee specifieke toestellen van het bedrijf ontvangen dan een vroege versie van de software die iedereen met dat toestel kan downloaden. Op basis van de feedback die Sony ontvangt worden vervolgens kleine aanpassingen gemaakt, waarna de update uitrolt voor andere Sony-smartphones.

Sony Android 7.1-update

Zo was de fabrikant er ook al snel bij met Android 7.0 Nougat. Het bedrijf bracht vorige maand al een concept-update uit voor verschillende toestellen, waaronder de Xperia X. Eind dit jaar en begin volgend jaar zou een definitieve versie van de nieuwe software moeten verschijnen.

Voor welke toestellen de Sony Android 7.1-update precies moet verschijnen is nog onduidelijk. Vermoedelijk behoort ook dit keer de Xperia X tot de eerste toestellen, maar mogelijk wordt daar het nieuwere Xperia XZ-vlaggenschip aan toegevoegd. Ook is onbekend wanneer de update precies gaat verschijnen, behalve dat het dus snel moet gebeuren.

Android 7.1 is een relatief kleine update voor het besturingssysteem. Nieuw zijn onder andere de app shortcuts, waarmee je direct een specifieke functie van een app opent vanaf het homescreen. Ook is er ondersteuning voor toetsenborden met ingebouwde GIF-functie toegevoegd. Bekijk ook ons overzicht van de vijf beste Android 7.1-features.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's