Sony start in december met uitrol Android 8.0-updates

Thomas Haenen
19 oktober 2017, 12:33
2 min leestijd
Sony start in december met uitrol Android 8.0-updates

Bezitters van Sony-smartphones kunnen waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar aan de slag met Android 8.0. Het Japanse bedrijf zegt snel met de uitrol van updates te beginnen.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 8.0-updates binnenkort

Android 8.0 (Oreo) is vanaf december beschikbaar voor de Sony Xperia XZ Premium, zo laat de fabrikant weten. In het verleden waren andere landen tevens vaak eerder aan de beurt dan Japan. Van bronnen hebben we vernomen dat de XZ Premium-update mogelijk al begin november in Nederland verschijnt.

sony xperia x compact review

De Xperia XZ Premium is niet de enige Sony-smartphone die een update naar Android Oreo krijgt. Sony heeft onlangs al updates toegezegd voor onder andere de Xperia XZ, Xperia X en Xperia X Compact. Het is echter onduidelijk wanneer de nieuwe software voor die toestellen verschijnt.

Snel met updates

Sony is er snel bij als het op nieuwe versies van Android aankomt. Zo bracht het bedrijf onlangs al de Xperia XZ1 en de Xperia XZ1 Compact uit, de allereerste smartphones die direct op Android Oreo lopen.

Andere recente smartphones, zoals de LG V30 en de Samsung Galaxy Note 8, draaien bij de lancering nog op Android 7.0. Daarnaast verwachten veel fabrikanten pas begin volgend jaar te starten met de uitrol van updates.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

Android Oreo introduceert onder andere notificatiekanalen, waarmee je kan filteren wat voor notificaties een app je wel en niet mag sturen. Ook nieuw is een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Het accuverbruik van apps op de achtergrond wordt teruggedrongen met ‘background limits’. Als je toestel langere tijd op stand-by staat, voorkomt Android automatisch dat apps stroom verbruiken. Tot slot zijn er tal van kleinere verbeteringen op de achtergrond die ervoor zorgen dat Android sneller en soepeler loopt. In onze Android 8.0 review lees je er alles over.

Sony voegt daarnaast zelf nog enkele features toe aan de nieuwe software. Zo wordt de 3D Creator naar de XZ Premium gebracht. Daarmee maak je met een groot aantal foto’s een virtuele versie van een hoofd, lichaam of ander object. Met augmented reality kun je die virtuele voorwerpen vervolgens in de echte wereld bekijken. Ook kun je je avatar versturen naar vrienden tijdens het chatten. Deze app is tot nu toe alleen beschikbaar op de XZ1 en XZ1 Compact.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu