Deze Sony-smartphones krijgen de Android 9.0-update

Michel van 't Klaphek
17 augustus 2018, 11:58
2 min leestijd
Deze Sony-smartphones krijgen de Android 9.0-update

Sony gaat vrijwel de hele Xperia XZ-lijn updaten naar Android 9.0 (Pie). Binnen twee maanden worden alle ondersteunde toestellen bijgewerkt. Sony is één van de eerste fabrikanten die duidelijkheid geeft over haar updateplannen.

Lees verder na de advertentie.

Sony Android 9.0-plannen: deze Xperia-smartphones worden geüpdatet

Sony is er vroeg bij met de Android 9.0-update. De Japanse fabrikant begint de uitrol in november, al wil dat niet zeggen dat jouw toestel dan al bijgewerkt is. Vaak worden Android-versies namelijk in fases uitgerold, waardoor het soms een paar maanden kan duren. Vrijwel alle smartphones uit de XZ-lijn ontvangen de update.

Deze Sony-toestellen krijgen de Android Pie-update:

Eigenaren van de Sony Xperia XA2 en XA2 Ultra moeten nog eventjes geduld hebben. De update voor deze toestellen gaat begin 2019 van start. De Xperia XA2 Plus, die na de zomer in Nederland uitkomt, wordt dan ook geüpdatet.

De Xperia XZ2-toestellen konden overigens ook deelnemen aan de Android Pie-bèta. Het is de eerste keer dat ook niet-Google-telefoons mee konden doen. Opvallende afwezigen zijn de Sony Xperia XZ en Xperia XZs.

Sony Xperia XZ2 review XZ2 Compact

Al met al is het echter goed nieuws dat een grote fabrikant als Sony zo snel is met het updaten van haar toestellen, en daarbij ook specifieke maanden noemt. Veel telefoonmakers nemen een flinke slag om de arm, waardoor het enorm lang kan duren voordat smartphones bijgewerkt worden. Niets voor niets is Android 8.0 (Oreo) pas op twaalf procent van alle Android-smartphones geïnstalleerd.

→ Ook interessant: Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 9.0 (Pie)-update

Dit is er nieuw in Android 9.0 (Pie)

Steeds meer smartphones krijgen een notch, waardoor Android Pie het voor ontwikkelaars makkelijker maakt om hiermee rekening te houden. Daarnaast ondersteunt de Android-versie meerdere camerasensoren, waardoor de fotokwaliteit omhoog gaat.

Ook ligt er meer focus op privacy en wordt de traditionele navigatiebalk vervangen door bediening met gebaren, ook wel gestures genoemd. Tevens zijn notificaties voortaan met meer functies uitgerust, waardoor je bijvoorbeeld direct een standaardantwoord op e-mails kunt geven. Tot slot gaat Android Pie smartphoneverslaving tegen met ‘Digital Wellbeing‘, een verzameling aan apps en functies waardoor je minder tijd op je telefoon doorbrengt.

→ Lees verder over de nieuwe functies in ons Android 9.0-overzicht.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA2
Sony Xperia XA2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu