De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony start uitrol Android Lollipop voor oudere Xperia-modellen

Gijs Ettes
7 september 2015, 15:13
1 min leestijd
Sony start uitrol Android Lollipop voor oudere Xperia-modellen

Ben je in het bezit van een Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR of Xperia Tablet Z, dan kun je op korte termijn aan de slag met Android 5.1.1. Sony is gestart met de uitrol van de update voor deze oudere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Sony Android Lollipop-update

Sony is vrij laat met het uitrollen van de Android 5.1.1-update voor de Xperia-modellen, maar het goede nieuws voor bezitters van bijvoorbeeld de ruim twee jaar oude Xperia Z is dat dit toestel in ieder geval wel wordt bijgewerkt naar de laatste Android-versie. Dat kan niet gezegd worden van recente toestellen van onder meer  Huawei: zo draaien de high-end Ascend Mate 7 (uit november 2014) en Ascend P7 (mei 2014) nog steeds op Android 4.4.2. Wil je checken of jouw toestel bijgewerkt kan worden, ga dan naar ‘Instellingen > Over de telefoon > Software-update’.

sony android lollipop

Android 5.1 richt zich met name op het repareren van bugs die 5.0 introduceerde (denk aan het geheugenlek dat er voor zorgde dat apps automatisch werden afgesloten) en moet vooral worden gezien als een verbeterde versie van Lollipop, zonder veel spannende toevoegingen. Ook versie 5.1.1 lost bugs op, wat ervoor zorgt dat Android  soepeler en stabieler werkt.

→ Check ons uitgebreide Android 5.1.1 update-overzicht met alle toestellen en data.

Het laatste nieuws over Android 5.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu