Sony maakt Nederlandse prijs Xperia Z2, Xperia M2 en Xperia Z2 Tablet bekend

Gijs Ettes
1 maart 2014, 10:16
2 min leestijd
Sony maakt Nederlandse prijs Xperia Z2, Xperia M2 en Xperia Z2 Tablet bekend
Sony Android-toestellen

De Sony Android-toestellen die tijdens het Mobile World Congress zijn onthuld, hebben een adviesprijs gekregen. Sony Mobile geeft tegenover AndroidPlanet aan dat de Xperia Z2 voor een bedrag van 649 euro in de winkels zal liggen. De releasedatum staat gepland voor eind maart. De Xperia M2, de opvolger van de Xperia M die een maand later verschijnt, krijgt een prijskaartje van 289 euro. De specificaties van het toestel zijn dan ook aanzienlijk minder.

De Xperia Z2 Tablet komt in drie varianten met verschillende adviesprijzen. De goedkoopste tablet kost 499 euro waarvoor je 16GB en wifi krijgt. Voor de 32GB-variant met wifi betaal je 549 euro. Wil je de Xperia met 4G en 16GB aan opslagruimte, dan ben je 629 euro kwijt.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia Z2: specificaties en preview

Xperia Z2 preview

De Sony Xperia Z2 is wederom stof- en waterdicht, heeft een 5,2 inch-scherm (1080p), 3GB aan werkgeheugen en is de eerste Sony-telefoon die in 4K kan filmen. Het toestel is qua design vergelijkbaar met zijn voorganger, maar is dus wel voorzien van een groter display. Deze heeft wel een identieke schermresolutie. Verder is er een 2,3GHz-quadcore-processor aan boord (Snapdragon 801), alsmede een 20,7-megapixel-camera en een 3200 mAh-accu. Het toestel wordt meegeleverd met diverse apps waarmee je effecten kunt toevoegen en in slowmotion kunt filmen.

Sony Xperia M2: specificaties en preview

Sony Android Xperia M2

De Xperia M2 is een instapmodel van Sony dat is voorzien van een 4,8 inch-scherm met een qHD-resolutie (960 bij 540 pixels). Verder vinden we aan boord een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400), 1GB aan werkgeheugen en een 8-megapixel-camera. Ook aanwezig is 4g en nfc en je kunt kiezen uit verschillende kleuren, waaronder zwart, wit en paars. De Xperia M2 is verder voorzien van een 2300 mAh-accu met een energiebesparende modus. Hiermee moet het mogelijk zijn om de batterijduur te verlengen, zodat de smartphone niet om de haverklap opgeladen hoeft te worden. De 4G-telefoon van Sony is verder voorzien van dualsim-ondersteuning en uiteraard worden er diverse Sony-apps meegeleverd.

Lees meer over dit toestel in onze Xperia M2 preview!

Sony Xperia Z2 Tablet: specificaties en preview

Xperia Tablet Z2 preview

De Xperia Z2 Tablet is een snelle Sony-tablet die vooral opvalt door zijn geringe dikte: 6,4 millimeter. Het apparaat is net als andere toestellen in de Xperia-lijn stof- en waterdicht. De vorige Xperia Tablet Z is ook water- en stofbestendig, maar heeft een dikte van 6,9 millimeter. Het nieuwe Android-toestel heeft net als de Tablet Z een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.

Lees meer over dit toestel in onze Xperia Z2 Tablet preview!

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu