De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Prijzen nieuwe Android TVs van Sony bekendgemaakt

Redactie
1 april 2015, 16:57
2 min leestijd
Prijzen nieuwe Android TVs van Sony bekendgemaakt

Sony heeft de prijzen bekendgemaakt van de Android TVs die de fabrikant tijdens de CES aankondigde. De zes televisies zijn nu beschikbaar om te reserveren via de Nederlandse website van Sony.

Lees verder na de advertentie.

Prijzen Sony Android TV

sony android tv

De 4K Ultra HD-serie van Sony start met de Bravia X85C die wordt geleverd in 55 inch (1999 euro), 65 inch (2999 euro) en 75 inch (4999 euro). Ook is er de X83C, die een 49 inch-scherm en een prijskaartje van 1499 heeft.

Ga je liever voor een full-hd Sony Android TV, dan kun je de Bravia W85C overwegen in 65 inch (1999 euro) of 75 inch (2999 euro). De W80C is iets goedkoper en start bij 899 euro voor het 43 inch-model en 1099 voor het 50 inch-model. Tot slot is de W75C te reserveren in 43 inch (869 euro) en 50 inch (1049 euro).

De echte vlaggenschepen van Sony zijn de nieuwe toestellen in de Bravia X85-serie, die vanaf mei in de winkels verkrijgbaar zijn. De televisies zijn voorzien van een X1-processor die de details en scherpte in video’s verbetert, ook als deze een lage resolutie hebben. Daarnaast worden ze geleverd met een afstandsbediening met touchpad en ondersteuning voor Google Cast, zodat je gemakkelijk content van je smartphone of tablet naar de tv stuurt.

Dit moet je weten over Android TV

Android TV CES 2015

Android TV is een speciale Android-versie die is geoptimaliseerd voor het grote scherm. De software richt zich op het snel en gemakkelijk bekijken van content, die jij op dat moment graag wilt zien. Android TV is te besturen via een afstandsbediening, die je veelal bij de settopbox of tv geleverd krijgt, of via spraakbesturing. Google hamert voornamelijk op dat laatste.

Zo kun je zoeken naar `Breaking Bad`, waarbij informatie over de show en de acteurs wordt getoond. Vervolgens kun je direct de serie bekijken via Netflix of Google Play Films. Een spraakopdracht als `alle films met een Oscar uit 2014“² geeft ook de betreffende resultaten weer, op eenzelfde manier als Google Now.

Daarnaast biedt Android TV de optie  om apps en games uit Google Play te installeren. Zo heb je via apps toegang tot bijvoorbeeld Plex, Netflix en NPO, waarmee je content van een externe bron naar de tv kunt spelen. Dit geldt ook voor YouTube, waarmee je via je tv naar video’s kunt zoeken en deze kunt afspelen. Het is ook mogelijk om door  de lijst met geïnstalleerde apps scrollen, waarbij je een tegel met ‘Live Televisie’ ziet. Als je hierop drukt, kijkt je weer gewoon live televisie.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu