Sony bevestigt Android 4.3 voor Xperia-toestellen

Gijs Ettes
25 juli 2013, 12:53
1 min leestijd
Sony bevestigt Android 4.3 voor Xperia-toestellen
xperia z ultra toestellen

Sony heeft in een blog op zijn eigen website aangegeven dat Android 4.3 voor Xperia-toestellen beschikbaar komt. Hierbij gaat het om de Xperia Z, Experia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP en Xperia Z Ultra. Een flinke lijst dus.

Lees verder na de advertentie.

Sony is ook van plan om enkele apparaten die nog op Android 4.1 draaien van een update naar Android 4.3 te voorzien. Het bedrijf geeft echter niet aan om welke toestellen het daarbij gaat. Het is nog niet bekend wat het tijdskader is waarin de Android 3.0-updates voor al die verschillende Xperia’s wordt uitgerold. Hier komt binnenkort hopelijk meer informatie over naar buiten.

Samsung en HTC bekijken ook mogelijke Android 4.3-updates

Samsung en HTC hebben tegenover TechRadar aangegeven dat ze kijken naar een Android 4.3-update voor hun toestellen, maar geven hierbij verder nog geen informatie vrij. HTC-topman Jeff Gordon meldt het volgende: “We bekijken Android 4.3 nu om te zien hoe deze update binnen onze plannen past.”

Samsung schetst echter geen rooskleuriger beeld. “Samsung UK zal de komende maanden bekendmaken welke Galaxy-devices een update krijgen naar Android 4.3.” Dit maakt het goed mogelijk dat we in 2014 pas de daadwerkelijke updates naar de nieuwe versie van Jelly Bean zelf zien.

Lees alles over over de nieuw Jelly Bean-update in ons Android 4.3-overzicht.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's