Sony blu-rayspeler en televisies met Google TV aangekondigd

Redactie
13 oktober 2010, 10:12
1 min leestijd
Sony blu-rayspeler en televisies met Google TV aangekondigd
blu-ray-sony

Sony komt binnenkort met de NSZ-GT1 op de markt, een blu-rayspeler met Google TV. Dit apparaat is vanaf 24 oktober verkrijgbaar bij de Amerikaanse winkelketen Best Buy voor de prijs van 400 dollar. Daarnaast brengt de fabrikant HD-televisies uit met Google TV ingebouwd. Google TV is Google`s eigen kruisbestuiving tussen televisie en internet. Sluit de blu-rayspeler aan op je televisie en bekijk de nieuwste films, surf op het internet en volg je favoriete aandeelkoersen. Aangezien Google TV is gebaseerd op Android kunnen gebruikers eigen applicaties installeren.

De vier HD-televisies van Sony komen in de volgende formaten: 24 inch, 32 inch, 40 inch en 46 inch. Het goedkoopste model gaat voor 600 dollar over de toonbank, het duurste exemplaar wordt voor 1.400 dollar verkocht. Alle televisies ondersteunen Google TV en een resolutie van 1080p (Full HD). Hierdoor is de beeldkwaliteit erg goed te noemen.

Lees verder na de advertentie.

Wie een blu-rayspeler of HD-televisie van Sony koopt, krijgt daar een handig toetsenbord bij. Hierdoor is het mogelijk om Google TV vanaf je bank te bedienen.

Eerste of niet?

Sony komt als eerste fabrikant met een eigen Google TV-televisie. Sony is echter niet de eerste fabrikant die met een eigen Google TV-apparaat komt. Vorige week introduceerde Logitech de Revue: een set-top box met Google TV. Hoewel het met de Revue niet mogelijk is om een blu-rays af te spelen is deze box met een prijs van 299 dollar een stuk goedkoper dan de blu-rayspeler van Sony.

Wat is Google TV?

Het is nog niet bekend wanneer Google TV in Nederland verschijnt. Mogelijk moeten we nog zeker een paar maanden wachten. Benieuwd naar wat Google TV allemaal te bieden heeft? Op Android Planet verscheen in mei een uitgebreid overzicht over Google TV.

Bron: Androidcommunity

Thema: Google TV
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's