Sony gaat je helpen om de bootloader van je Xperia te unlocken

Redactie
13 december 2014, 15:21
1 min leestijd
Sony gaat je helpen om de bootloader van je Xperia te unlocken

Sony gaat klanten voortaan helpen om de bootloader van hun Xperia-toestel te unlocken. Dit blijft voor velen namelijk nog een ingewikkeld proces.

Lees verder na de advertentie.

De bootloader is eigenlijk de bios van je smartphone. Als je de bootloader unlockt, kun je bijvoorbeeld een custom rom of custom recovery op je smartphone of tablet flashen. Het unlocken van een bootloader is bij veel fabrikanten, waaronder Sony, nog best een lastig proces.

Sony wil je daarom een handje helpen met een nieuwe speciale sectie op de website, waar alles over het unlocken van de Sony bootloader te vinden is.

Sony bootloader unlocken: volg de instructies

sonybootloader

De speciale sectie voor het unlocken van de bootloader is hier te vinden. Je kiest vervolgens je apparaat, controleert of ‘ie niet al een geünlockte bootloader heeft en volgt dan de stappen om de bootloader te unlocken. Je brengt hier echter wel je fabrieksgarantie meer in gevaar, want die garantie geldt niet meer voor toestellen met een geünlockte bootloader.

Niet alle toestellen zijn te unlocken, maar voor het overgrote deel van Sony-smartphones en -tablets kun je tutorials vinden. Ook laat de website zien hoe je weer de standaard Sony-software op je toestel kunt flashen.

Video legt het proces stap voor stap uit

Laatste Sony-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu