De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony brengt Android-updateschema voor smartphones uit 2011 en 2012 uit

Redactie
20 oktober 2012, 11:45
1 min leestijd
Android Ice Cream Sandwich en Jelly Bean

Sony heeft het updateschema voor hun smartphones uit 2011 en 2012 bekendgemaakt. Hoewel een groot gedeelte van de toestellen wél een update Android 4.1 Jelly Bean krijgt, worden sommige smartphones uit 2011 niet verder dan Android 4.0 Ice Cream Sandwich geüpdatet. Hier vallen onder andere de Xperia Arc S, Xperia Neo V, Xperia Ray en Xperia PLAY onder. De smartphones wie wél van Android 4.1 Jelly Bean mogen genieten, zijn de Xperia T, Xperia V, Xperia S, Xperia Acro S, Xperia Ion, Xperia P, Xperia Go en Xperia J. Het valt op dat sommige toestellen uit 2012, zoals de Xperia U, Xperia Miro en Xperia Tipo, niet op de lijst staan en daarom ook niet verder dan Ice Cream Sandwich worden geüpdatet.

Volgens Sony worden de Xperia T en Xperia V als eerste naar Android 4.1 Jelly Bean geüpdatet. Dit zou in het eerste kwartaal van 2013 moeten gebeuren. Sony wil (nog) geen specifieke datum noemen.

Lees verder na de advertentie.

Sony kennende is het geen verrassing dat veel toestellen uit 2011 niet verder dan Ice Cream Sandwich worden geüpdatet. En hoewel Android 4.0 een hele degelijke basis voor smartphones blijft, is het jammer dat Sony niet meer tijd in het verspreiden van dergelijke updates wilt steken. Het is algemeen bekend dat Jelly Bean niet meer van de hardware vergt dan Ice Cream Sandwich al op dit moment doet. Wel blijft Sony nog firmware-updates doorvoeren, met onder andere bugfixes en beveiligingsverbeteringen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu