Marshmallow-bèta voor Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact naar Nederland

Jarno Stinissen
11 februari 2016, 14:33
2 min leestijd
Marshmallow-bèta voor Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact naar Nederland

Ondanks dat Marshmallow al een tijdje uit is, draaien  nog geen Sony-toestellen officieel op  de laatste Android-versie. Wel maakt Sony het nu mogelijk voor Nederlandse gebruikers om een bètaversie uit te proberen.

Lees verder na de advertentie.

De Marshmallow-bèta was in oktober al beschikbaar voor tienduizend Xperia Z3– en Xperia Z3 Compact-gebruikers in elf  Europese landen, waaronder Groot-Brittannië en Duitsland. Na veel positieve feedback te hebben gekregen, besloot  Sony om de bèta uit te breiden naar  de Xperia Z2 en naar een drietal nieuwe landen: Nederland, Italië en Spanje.

Meedoen aan de Marshmallow-bèta

Deelnemen aan de Marshmallow-bèta is heel simpel: je downloadt de ‘Xperia Beta Program‘-applicatie op je Z2 of Z3 (Compact). Na de installatie open je de app en vul je je persoonsinformatie in. Nadat je het formulier hebt ingevuld en opgestuurd, ontvang  je een bevestigingsmail van je aanmelding. Wanneer je mag deelnemen aan de bèta krijg je een tweede  mail van Sony. Hoeveel gebruikers de bèta mogen testen in ons land  is niet bekendgemaakt.

sony marshmallow-bèta

Sony heeft van de eerste tienduizend deelnemers van het algehele bètaprogramma in ieder geval veel positieve feedback ontvangen. Maar liefst tachtig procent van de bètatesters geeft  in een poll aan het liefst zo lang mogelijk gebruik te maken van de bètaversie.  Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom de testversie zo positief is ontvangen, aangezien deze dichtbij de stockversie van Android 6.0 blijft. De rom  is bovendien erg snel en bevat een optie om  vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen. Daardoor houd je als gebruiker meer opslagruimte over.

Opmerkelijk is wel dat gebruikers van de Z5-serie (nog) niet mogen deelnemen aan de bèta. De uitrol naar Android 6.0 Marshmallow voor de Z5-serie zal naar verwachting snel starten, maar over een exacte datum heeft Sony nog niets bekendgemaakt. Bekijk ons Android 6.0 update-overzicht voor de laatste informatie over toestellen en data.

→  Leestip: Oproep aan fabrikanten, stop met Android-skins

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu