De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zelf uitproberen: stockversie Android 5.1.1 op de Sony Xperia Z3

Gijs Ettes
30 juli 2015, 11:38
1 min leestijd
Zelf uitproberen: stockversie Android 5.1.1 op de Sony Xperia Z3

Sony test momenteel met 500 geselecteerde gebruikers een vrijwel stockversie van Android 5.1.1 op de Xperia Z3. De desbetreffende rom is nu te downloaden en flashen, zodat ook andere bezitters van de smartphone deze kunnen uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

Sony concept for Android

Een forumlid van XDA heeft de zogenoemde Sony concept for Android-rom ter beschikking gesteld. Om deze op je toestel te installeren is geen root of unlocked bootloader nodig, al is het wel raadzaam om een back-up van belangrijke gegevens te maken. Alle data wordt namelijk gewist als je met de Androxyde Flashtool de rom op je Xperia Z3 flasht. Op deze pagina vind je instructies en downloadlinks.

De Sony concept for Android-rom is gebaseerd op een vrijwel stockversie van Android 5.1.1 (Lollipop), waarbij alleen Sony-apps als Muziek, Album en What’s New worden meegeleverd. Zoals te zien in bovenstaande video is de rom in de huidige vorm al best snel en stabiel. Installatie is niettemin op eigen risico.

Wil je meer weten over de Sony-smartphone, check dan onze uitgebreide Sony Xperia Z3 review. Daarin belichten we de voor- en nadelen van de smartphone. Ook kun je de beste aanbiedingen voor een Xperia Z3 met abonnement checken. Op dit moment krijg het toestel gratis bij een abonnement van 29 euro per maand. Los is de Z3 voor minder dan 470 euro verkrijgbaar.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu