De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo gaat Sony’s nieuwe ‘Concept for Android’ eruitzien

Redactie
23 juli 2015, 8:11
1 min leestijd
Zo gaat Sony’s nieuwe ‘Concept for Android’ eruitzien

Sony heeft screenshots vrijgegeven van zijn nieuwe Android-variant, die meer is gebaseerd op de stock-versie van Googles mobiele besturingssysteem.  Dit is Sony’s nieuwe ‘Concept for Android’.

Lees verder na de advertentie.

De Japanse fabrikant is in Zweden een test begonnen om het nieuwe Concept for Android bij klanten te testen. Hoe vinden zij de nieuwe Android-versie, die veel minder ‘Sony-achtig’ is en zich vooral richt op stock Android en de belangrijkste Sony-functionaliteiten, zoals de uitstekende muziekspeler. Alleen Zweedse Xperia Z3-bezitters kunnen de nieuwe software uitproberen en feedback leveren, maar de eerste screenshots zien er veelbelovend uit.

Sony Concept for Android

“De software heeft enkele flinke veranderingen ten opzichte van onze huidige commerciële releases, zoals een vanilla Android-uiterlijk met native Sony-apps en -features die onder onze gebruikers het populairst waren”, aldus Sony. “Het is voor ons een kans om te luisteren naar consumenten, bugs op te lossen en ervaringen te horen. Vervolgens kunnen we bouwen op alle ervaringen en dingen verbeteren.”

sony-interface

Met de test voor het  Sony Concept for Android wil de Japanse fabrikant onderzoeken of een dergelijke Android-variant potentie heeft. Zo zou een meer vanilla-versie van Android gemakkelijker door Sony aan te passen zijn, waarmee firmware-updates in de toekomst sneller kunnen worden uitgerold. Daarnaast zijn we ook zeker te spreken over de eerste screenshots van het firmwareconcept.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's