Sony Cybershot QX10 en Cybershot QX100 onthuld

Gijs Ettes
4 september 2013, 17:18
1 min leestijd
Sony Cybershot QX10 en Cybershot QX100 onthuld
sony-lenzen

Sony heeft op een persevenement voorafgaand aan de technologiebeurs IFA te Berlijn de Sony Cybershot QX10 en QX100 aangekondigd, twee attachements die je smartphone of tablet in een heuse systeemcamera veranderen.

Beide lenzen zijn zoals eerder al verwacht werd voorzien van een eigen micro-sd-kaart-ingang, sluiterknop, processor, ondersteuning voor wifi-, nfc- of bluetooth-verbindingen en oplaadbare batterij. De twee attachements voor je Android-smartphone of -tablet liggen al eind deze maand in de winkels.

Lees verder na de advertentie.

Sony Cybershot QX10 de betaalbare variant, QX100 de luxere

qx10

De Sony Cybershot QX10 is een 18-megapixel-sensor die tot 10x optische zoom biedt. De lens weegt slechts 105 gram en is verkrijgbaar in het wit en zwart. Door de ingebouwde Optical SteadyShot-technologie blijven je foto’s ook bij beweging zo scherp mogelijk.

De Cybershot QX100 gaat nog een stapje verder. Deze cameralens heeft namelijk een 20-megapixel-sensor, maar wel slechts maximaal 3,6x optische zoom.

Sony’s speciale bevestigbare cameralenzen werken met alle smartphones en tablets die op Android of iOS lopen. Zodra je de QX10 of QX100 namelijk op een smartphone of tablet bevestigt, kun je hem met een speciale app aansturen. Dat bevestigen is overigens niet eens nodig: ook zonder fysieke verbinding kunnen de Cybershots communiceren via bluetooth, nfc of wifi.

Nederlandse prijzen en beschikbaarheid Sony Cybershot

Sony’s Cybershot QX10 en QX100 zullen vanaf eind deze maand in Nederland beschikbaar zijn. Voor de QX10 zul je ongeveer 200 euro neer moeten leggen. De QX100 krijgt een adviesprijs van circa 450 euro. Sony kondigde vandaag ook de Sony Xperia Z1 aan.

http://www.youtube.com/watch?v=-yIHudn0IiA
Categorie: Accessoires
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's