‘Sony lanceert stijlvolle e-paper-smartwatch in 2015’

Gijs Ettes
26 november 2014, 9:22
2 min leestijd
‘Sony lanceert stijlvolle e-paper-smartwatch in 2015’

Naar verluidt werkt Sony aan een smartwatch die volledig bestaat uit e-paper. Het apparaat zou ontwikkeld worden door een nieuwe tak van Sony die zich bezighoudt met innovatie.

Lees verder na de advertentie.

E-paper-smartwatch is vooral stijlvol

Dat stelt Bloomberg. De innovatietak van Sony zou gevormd zijn door bestuursvoorzitter Kaz Hirai en gericht zijn op het ontwikkelen van een smartwatch die niet alleen een display, maar ook een bandje van elektronisch papier heeft. Verder zou Sony vorm boven functie verkiezen en een horloge willen uitbrengen dat er vooral mooi uitziet. Over de specs en release van de e-paper-smartwatch is niets bekend en ook is onduidelijk met welke mobiele besturingssystemen het apparaat overweg kan.

Sinds begin dit jaar heeft Sony het speciale Seed Acceleration Program dat werknemers in staat stelt om nieuwe ideeën te pitchen en hiervoor budget te krijgen. Volgens Bloomberg zijn er al 187 ideeën ingezonden, waarvan er 80 de volgende ronde hebben bereikt. Er is Sony veel aan gelegen om met nieuwe innovatieve producten te komen, aangezien het op de televisie- en smartphonemarkt rap terrein verliest. Door de komende tijd minder telefoons en tv’s uit te brengen, moet het verlies van het bedrijf worden teruggebracht. Eind vorige maand schreef Sony 1,3 miljard euro verlies af op zijn mobiele tak.

Meer wearables van Sony

Sony SmartWatch 3 e-paper-smartwatch

Met de Smartwatch 3 en de Smartband Talk (zie foto boven) heeft Sony nog twee wearables in de pijplijn. Eerstgenoemde is een slim horloge met een 1,6 inch-scherm en Android Wear en de Talk is een sportband met een gebogen 1,4 inch e-ink-display die je activiteiten kan tracken. Hij is waterdicht en heeft geïntegreerde Voice Control-technologie om met je stem specifieke functies van je smartphone te bedienen.

De Smartwatch 3 en Smartband Talk hebben een adviesprijs van respectievelijk 230 en 160 euro en moeten nog deze herfst in de winkels liggen. Zodra we de testexemplaren  hebben ontvangen, zullen we je uiteraard voorzien van een uitgebreide review.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu