Sony Ericsson: ‘Android-toestel heeft tijd nodig’

sony ericssonSony Ericsson heeft tijd nodig om een Android-toestel te ontwikkelen, zo zei een chief executive Hideki Komiyama vandaag in een interview met Reuters. Maar dat komt niet omdat SE het besturingssysteem eigenlijk niet zo belangrijk vindt: “Looking ahead I think that we see this as one of the important operating systems, there is no doubt”, zei Komiyama. De meeste fabrikanten proberen zo snel mogelijk een Android-toestel op de markt te brengen, maar SE neemt lekker de tijd: “It does require a lot of evaluation, as well as a lot of testing, a lot of acceptance from a consumer viewpoint, and there is still some time to go,”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De topman wilde niet aangeven wanneer we een toestel kunnen verwachten. Sony Ericsson moet rustig aan doen, want het bedrijf draait op dit moment met verlies. In de periode januari tot en met maart is opnieuw verlies gedraaid. Ze zijn van plan om twintig procent van de banen te schrappen. Sony Ericsson baseert de toekomststrategie op drie besturingssystemen: Symbian, Windows Mobile en Android. Komiyama zegt dat ze zitten uit te puzzelen hoe ze zich met hetzelfde besturingssysteem kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Via: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.