Sony Ericsson brengt WebSDK voor Android en Symbian uit

Redactie
20 november 2009, 11:05
1 min leestijd

Sony Ericssons aangepaste interface voor Android zal ook op andere mobiele platformen verschijnen, zoals Symbian en Windows Mobile. Het omvat een aantal diensten, waaronder sociale netwerkfuncties. Sony Ericsson’s Timescape haalt bijvoorbeeld informatie van diensten als Facebook en Twitter, zodat ze bij je contacten worden getoond. Toen Nexus werd gepresenteerd was nog onduidelijk hoe ontwikkelaars applicaties voor Nexus konden ontwikkelen. Daar is nu een antwoord op gekomen: Sony Ericsson heeft de WebSDK aangekondigd.

Dit is een open source-tool, ontwikkeld in samenwerking met PhoneGap, om webapplicaties en mobiele applicaties te maken. Je kunt er functies zoals accelerometer, GPS, camera en contacten mee aanspreken. Met de WebSDK maak je applicaties die onafhankeelijk van het onderliggende platform werken. Aanvankelijk zullen Android (zoals op de XPERIA X10) en Symbian (zoals de Satio) worden ondersteund. Je moet kennis van HTML, CSS en JavaScript meebrengen om ermee te kunnen werken.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaand filmpje werd op de Web 2.0 Expo in New York gemaakt, maar is niet zo heel spannend:

Op Web 2.0 werd op de Xperia X10 ook een demo van Prisjakt (prijzenjacht) getoond, een applicatie die vergelijkbaar is met de Kieskeurig-applicatie die je al in de Nederlandse Android Market kunt vinden:

Categorie: Fabrikanten
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's