De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Ericsson druk bezig met update Android 2.3.4’

Redactie
6 juli 2011, 15:05
1 min leestijd
‘Sony Ericsson druk bezig met update Android 2.3.4’
'Sony Ericsson druk bezig met update Android 2.3.4'

Sony Ericsson zou druk bezig zijn om haar actuele smartphone-aanbod up te daten naar Android 2.3.4. Dit meldt het SEMC Blog op basis van een welingevoerde bron. De nieuwe versie van het besturingssysteem zou enkele bugs moeten oplossen, maar ook nieuwe functies toevoegen zoals de Sony xLOUD audiofilter die moet zorgen voor een betere geluidskwaliteit. De Sony Ericsson telefoons die in aanmerking komen voor de update zijn de Xperia Arc, de Play, de Neo en de Pro. In oktober zou de update al beschikbaar moeten zijn.

Oudere telefoons van Sony Ericsson komen echter niet meer in aanmerking voor de update naar Android 2.3.4. Zou zouden de Xperia X10 mini, X10 mini pro en X8 de boot moeten missen. Het is nog niet duidelijk of Xperia X10 wel of niet een update krijgt. Volgens de bron van het SEMC Blog wordt de voormalige vlaggenschap nu wel getest met Android 2.3.4. Als de X10 de update krijgt, zou dit de derde Android-update voor de telefoon zijn. Het toestel verscheen vorig jaar in april op de markt met Android 1,6, kreeg vervolgens een update naar Android 2.1 en na veel ophef volgt in augustus alsnog Android 2.3.3. Sony Ericsson wilde deze update eigenlijk niet doen, maar kwam na veel commmentaar toch terug op deze beslissing.

Lees verder na de advertentie.

Sinds het updatedebacle met de Xperia X10 lijkt Sony Ericsson een andere weg in te zijn geslagen en probeert ze haar telefoons zo vlug mogelijk van de nieuwste Android-versie te voorzien. Daar waar ze eerst nog een flinke nadruk legde op het aanbrengen van haar eigen softwarelaag over de standaard Android-software, heeft ze het merendeel van haar software losgekoppeld en biedt ze deze functionaliteit los aan in Android Market. Hierdoor hoeft Sony Ericsson minder te veranderen aan de standaardversie van Android waardoor updates eerder uit te rollen zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu