Sony Ericsson gaat in 2012 alleen nog maar smartphones verkopen

Sony Ericsson gaat in 2012 alleen nog maar smartphones verkopenHoewel Sony Ericsson in afgelopen kwartaal een derde meer telefoons heeft verkocht dan voorheen, heeft niet geleid tot winst. Het bedrijf leed ook geen verlies, maar wist quitte te spelen. Vooral de smartphones van Sony Ericsson bleken winstgevend te zijn. Tachtig procent van de verkochte Sony Ericsson telefoons is een smartphone. Vanaf volgend jaar gaat Sony Ericsson alleen nog maar smartphones verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De winstmarge per toestel is het afgelopen kwartaal met vijf procent gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een Sony Ericsson toestel steeg met tien euro van 156 euro naar 166 euro. De winst zit hem vooral in de smartphones en het is dus logisch dat Sony Ericsson zich hier helemaal op gaat richten.

Als Sony Ericsson naar smartphones overstapt, dan zullen dat in eerste instantie alleen maar Android-telefoons zijn. Het bedrijf denkt er eventueel aan om Windows Phone telefoons te gaan maken, maar ziet er voorlopig nog geen heil in. Een jaar geleden maakte Sony Ericsson nog Symbian-telefoons, maar inmiddels heeft het bedrijf dit besturingssysteem laten vallen omdat er niet genoeg vraag meer na is.

Voor het vierde kwartaal van dit jaar denkt Sony Ericsson wel dat ze winstgevend kan zijn. Dit kwartaal had ze onder meer te maken met de naweeën van de aardbeving van Japan en een eenmalige belastinglast waardoor ze geen winst wist te boeken. Als Sony Ericsson in 2012 volledig overstapt naar smartphones, is het de vraag of dit onder de naam Sony of Sony Ericsson zal zijn. Volgens de geruchten is Sony van plan partner Ericsson uit te kopen.

Bron: Sony Ericsson

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.