Sony Ericsson helpt bij het maken van custom-rom voor de Xperia-serie

Wouter Nijsen
9 mei 2011, 22:23
1 min leestijd
Sony Ericsson Xperia Play

Sony Ericsson zet vol in op Android. Ze hadden al een paar prima Android-telefoons in het assortiment, maar met de recente release van ondermeer de Xperia Play, Arc en de nieuwe Mini en Mini Pro komt Sony Ericsson pas goed op stoom. Ondanks dat er op de hardware van Sony Ericsson Android-telefoons weinig valt aan te merken waren ze in het verleden niet erg snel met het verstrekken van Android-updates. Ook was het niet echt eenvoudig om een custom rom voor een Sony Ericsson Android te maken. Het blijkt nu dat Sony Ericsson serieus werk van Android maakt en enkele, voor een fabrikant, onverwachte stappen heeft gezet.

Kort geleden heeft Sony Ericsson informatie verstrekt hoe je de bootloader van je SE Android-telefoon unlockt. Maar dat is nog niet alles, er is nu zelfs informatie beschikbaar gesteld om een custom kernel voor je Xperia-telefoon te maken. Bezitters van een Xperia X10 die nu als een bezetene aan de slag willen, worden helaas teleurgesteld. De handleiding is alleen geschikt voor de Xperia Play, Xperia Arc en de Xperia Neo. De wellicht meest opmerkelijke stap is dat Sony Ericsson toenadering heeft gezocht tot de community van XDA Developers om zo samen met ontwikkelaars tot nieuwe oplossingen voor de Xperia-toestellen te komen. De stap is opmerkelijk te noemen, aangezien met name Microsoft meer dan eens dreigementen richting XDA geuit heeft omdat de custom roms inbeuk zouden maken op bepaalde copyrights.

Lees verder na de advertentie.

Het initiatief van Sony Ericsson is lovenswaardig en zal ervoor zorgen dat de Xperia Android-telefoons meer bekendheid gaan krijgen, vooral onder de echte Androidfans en -tweakers. Zullen meer fabrikanten het voorbeeld van Sony Ericsson gaan volgen?

Via: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu