De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Sony Ericsson kondigt officieel Xperia Mini en Xperia Mini Pro aan

Wouter Nijsen
5 mei 2011, 20:03
2 min leestijd
Sony Ericsson kondigt officieel Xperia Mini en Xperia Mini Pro aan
Sony Ericsson XperiaMiniPro_1

De Xperia Mini en de Xperia Mini Pro zijn twee nieuwe, kleine Android-telefoons van Sony Ericsson. Er waren al een aantal foto’s van de opvolger van de Sony Ericsson X10 Mini Pro uitgelekt en over de specificaties werd ondertussen flink gespeculeerd. Meer dan sterke geruchten waren het echter niet, tot vandaag. Sony Ericsson heeft namelijk officieel de nieuwe Xperia Mini en Xperia Mini Pro Android-telefoons aangekondigd. Het eerste wat opvalt is dat de beide Xperia Mini’s wat vormfactor betreft niet veel afwijken van hun voorgangers en het met recht nog steeds handig kleine Android-telefoons zijn. Onderhuids is er wel het één en ander veranderd.

De Sony Ericsson Xperia Mini heeft een 3-inch 320 x 480 pixels touchscreen met Mobile BRAVIA Engine. De Android 2.3 interface is door Sony Ericsson aangepast met de van de vorige Mini-serie bekende vier snelkoppelingen in de hoeken van het scherm. Elke snelkoppeling kan voorzien worden van maximaal 4 van je favoriete apps. Daarnaast is er het bekende Timescape met ondermeer Twitter-integratie. Onder de motorkap treffen we een 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor aan, 512MB RAM en een telefoongeheugen van 320MB. Verder zijn WiFi, AGPS, Bluetooth, FM-radio en een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting aan boord. Er is een speciale Facebook-app aanwezig (Facebook inside XPERIA) die de Facebook-functie aan een aantal apps van de Xperia Mini toevoegt. Zo vind je bijvoorbeeld de bekende “like”-knop in de fotogalerij en de muziekspeler. Een 5 megapixel camera met HD-functionaliteit maakt het plaatje compleet. De Sony Ericsson Xperia Mini is vanaf juni verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en donkerroze.

Lees verder na de advertentie.

Sony Ericsson XperiaMini

De Sony Ericsson Xperia Mini Pro is in grote lijnen gelijk aan de Xperia Mini. Het grootste verschil is natuurlijk de toevoeging van het hardware QWERTY-toetsenbord, maar ook op andere punten verschilt de Pro. Zo beschikt de Mini Pro 512MB RAM en een telefoongeheugen 400MB , terwijl de gewone Xperia Mini het met 320MB moet doen. Ook heeft de Xperia Mini Pro de beschikking over Sony’s Exmor R CMOS-sensor, die het mogelijk maakt om ook bij minder licht, bijvoorbeeld ‘s avonds, goede foto’s te maken. De Sony Ericsson Xperia Mini Pro is eveneens vanaf juni verkrijgbaar maar dan in de kleuren zwart, wit, roze en turquoise.

Van zowel de Sony Ericsson Xperia Mini als de Xperia Mini Pro is nog geen officiële verkoopprijs bekend.

Sony Ericsson XperiaMiniPro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu