De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Sony Ericsson kondigt Xperia neo, Xperia pro en ‘PlayStation Phone’ Xperia Play aan #mwc11

Redactie
13 februari 2011, 19:16
3 min leestijd
Sony Ericsson Xperia Play

AndroidPlanet is deze week live aanwezig op Mobile World Congress (#mwc11) in Barcelona. Natuurijk bezoeken we ook de persbijeenkomsten van de fabrikanten. Vanavond staat onder andere de persmeeting van Sony Ericsson op het programma, waar het bedrijf de Xperia neo, Xperia pro en Xperia Play heeft aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Sony Ericsson Xperia neo

Sony Ericsson Xperia neo


De Sony Ericsson Xperia neo is voorzien van de “nieuwste versie” van Android (Gingerbread), heeft een 8 megapixel camera, kan HD-video opnemen en heeft een HDMI-aansluiting. Net als bij de eerder tijdens CES 2011 aangekondigde Xperia arc kun je de afstandsbediening van je Sony-tv gebruiken om door foto’s te bladeren. De afstandsbediening moet dan wel verbonden zijn met je telefoon.

De Xperia neo is verkrijgbaar in blauw, rood en zilver vanaf het eerste kwartaal van 2011 en ondersteunt Flash. Exmor R-technologie zorgt ervoor dat je ook bij slechte lichtomstandigheden goede foto’s en video’s kunt maken. Bij deze telefoon staat entertainment centraal.

Sony Ericsson Xperia pro

Sony Ericsson Xperia pro


De Sony Ericsson Xperia pro is een toestel met uitschuifbaar toetsenbord en dezelfde HD-video en HDMI-functies. Het toestel is geïnspireerd door de Xperia Mini Pro en maakt het makkelijk om messaging en multimediafuncties te gebruiken. Uniek aan dit toestel is de splitscreen-weergave voor e-mail, waarbij je de lijst van e-mailberichten en de inhoud ervan gelijktijdig kunt zien. Ook is het schuifmechanisme van het toetsenbord slim: als je een e-mail bekijkt en het toestenbord openschuift zal de telefoon snappen dat je een antwoord wilt tikken.

De Xperia pro wordt gepositioneerd als de ideale zakelijke telefoon, met opties om e-mail, agenda en contacten te synchroniseren. Standaard is al Office Suite Pro aanwezig, om je Microsoft Office-documenten te kunnen bewerken. Dankzij Type & Send hoef je niet een aparte app te openen voor elk type bericht. Net als de Xperia neo is dit toestel voorzien van Reality Display met Mobile BRAVIA-engine. Het toestel zal in zwart, rood en zilver te koop zijn en ligt vanaf het tweede kwartaal van 2011 in de winkel.

Details over deze twee toestellen vind je in de persberichten van de Sony Ericsson neo en pro.

Sony Ericsson Xperia Play

Sony Ericsson Xperia Play


Hoogtepunt van de avond was echter de aankondiging van de Sony Ericsson Xperia Play, een Android-telefoon gericht op gamers. Het is de eerste PlayStation-gecertificeerde telefoon, voorzien van Android Gingerbread. De controls zijn uitschuifbaar, net zoals bij toestellen met slide-out toetsenbord. Het toestel ligt vanaf maart in de winkel. Sony Ericsson is nog bezig met het sluiten van contracten met operators. In de VS zal de Xperia Play via Verizon Wireless te krijgen zijn. Er komt een speciale Android-softwareshop beschikbaar komen, waar je de games kunt aanschaffen. Bij de lancering zullen er 50 games beschikbaar zijn van uitgevers als EA en Gameloft, zoals Battle Field en Guitar Hero. Ook komen er nieuwe games, dankzij de ondersteuning van de Unity Engine. Volgens SE gaat de Xperia Play aantonen dat er een nieuw hoofdstuk in mobiele gaming is aangebroken.

Sterke punten van het toestel zijn de snelle grafische processor en de speciale game-knoppen. In portretweergave heb je een ‘gewoon’ Android-toestel, met 5 megapixel camera, een 4 inch multitouch-scherm en sociale netwerkfuncties. Schuif je de gamecontrols naar buiten, dan wordt de Sony Ericsson Xperia Play een gaming-device, met digitale D-pad, twee analoge touchpads, twee knoppen aan de zijkant en de vier bekende PlayStation-knoppen. Het toestel draait op een 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor met aanvullende Adreno GPU (grafische processor). Die laatste kan 60 fps 3D-beelden leveren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's