Sony Ericsson LiveView: laat jouw X10 in je zak zitten

sony liveviewSony Ericsson heeft een nieuwe accessoire ontwikkeld voor de Xperia X10 met de naam LiveView. Dit is een apparaatje ter grootte van een horloge, waarmee je jouw telefoon op afstand kunt besturen. Met LiveView is het mogelijk om de laatste sms’jes, inkomende oproepen, Facebook-berichten en Twitter-updates te bekijken. Ook geeft de gadget jou toegang tot kalenderitems, RSS-feeds en de muziekspelers. Als kers op de taart werkt LiveView ook als horloge.

LiveView werkt niet alleen in combinatie met Sony Ericsson-apparaten. In principe werkt het apparaatje met elke telefoon of tabletcomputer met Android 2.0 of hoger. Natuurlijk is een Bluetooth-verbinding vereist. Dit is goed nieuws voor eigenaren van een Galaxy S, Wildfire, Galaxy Tab en Desire.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


liveviewWaarschijnlijk zullen verschillende ontwikkelaars in de nabije toekomst applicaties uitbrengen die met LiveView werken. SportyPal, een applicatie om te gebruiken tijdens het fitnessen, is het eerste programma dat werkt met de nieuwe accessoire.

Sony belooft dat LiveView vier dagen lang meegaat op één batterijlading. Het apparaatje is 3,5 bij 3,5 centimeter groot, 1,1 centimeter dik en heeft een 1,3 inch OLED-scherm met een resolutie van 128 bij 128 pixels. De gadget is vanaf het vierde kwartaal van 2010 te koop. Gelukkig start dit kwartaal over een paar dagen al. De adviesprijs van LiveView is nog niet bekend gemaakt door Sony Ericsson.

liveview

Hieronder een filmpje van LiveView. Zoals te zien is in het filmpje lijkt het apparaat makkelijk te werken. Gaat LiveView jouw horloge vervangen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.