“Sony Ericsson Nozomi krijgt HD-scherm, dual-core processer en Android 4.0”

Redactie
8 september 2011, 14:10
1 min leestijd
"Sony Ericsson Nozomi krijgt HD-scherm, dual-core processer en Android 4.0"

De geruchten over de volgende vlaggenschiptelefoon van Sony Ericsson worden steeds sterker. Het toestel met de codenaam Nozomi, zou een 1.5 GHz dual-core processor aan boord hebben en voorzien zijn van een 720p HD-scherm. Ook zou Android 4.0 Ice Cream Sandwich op het apparaat staan. Het apparaat zou gepland staat voor maart 2012, waarmee het logisch lijkt dat Sony Ericsson het toestel op de volgende Mobile World Congress in februari zal aangekondigen.

De Sony Ericsson Nozomi zal deel uit gaan maken van de Xperia-familie. Volgens de geruchten krijgt het toestel een 4.3 inch scherm met een resolutie van 1.280×720 waarmee het een 720p-scherm is. De pixeldichtheid van het HD-scherm zou op 342 ppi liggen, aangezien het menselijke oog na 300 ppi geen verschillen meer kan onderscheiden, wat betekent dat tekst en afbeeldingen zeer scherp zullen zijn. Andere vermoedelijke specificaties zijn een 1.750 mAh batterij, 1 GB RAM, 32 GB intern geheugen en ruimte voor een micro-simkaart.

Lees verder na de advertentie.

Als de Nozomi een dual-core processor krijgt, is dit de eerste telefoon van Sony Ericsson met een dergelijke processor. Eerder ging het gerucht nog dat het toestel voor het einde van dit jaar op de markt zou komen. Sony Ericsson kondigde op IFA wel een verbeterde versie van de Sony Ericsson Arc aan, de Sony Ericsson Arc S, met een snellere processor, maar dit is nog steeds een single-core variant.

Bron: Android Authority

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu