Sony Ericsson start met Android 2.1-update voor Xperia X8

xperia-x8De uitrol van Android 2.1 voor de Sony Ericsson Xperia X8 – die momenteel draait op Android 1.6 – is nu begonnen in Europa. Dit meldt Sony Ericsson. Het is nog niet bekend wanneer de update in Nederland arriveert, maar waarschijnlijk hoeven Xperia X8-gebruikers niet lang te wachten. Op het weblog van Sony Ericsson is te lezen welke serienummers Android 2.1 al kunnen downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Staat jouw serienummer ertussen? Installeer PC Companion en ga naar `Back-up & Restore`. Vervolgens kun je de Eclair-update op je mobiele telefoon zetten.

De Sony Ericsson Xperia X8 ligt pas sinds kort in de winkel en kost 259 euro. De specificaties liggen wat lager dan die van de X10: er is een 3,2 megapixelcamera aanwezig, een 3 inch scherm en er zit een 600MHz processor in.

De gebruikersinterface van de X8 is gelijk aan die van de Xperia X10 mini, met vier hoeken waardoor je de smartphone makkelijker met één hand kunt bedienen. Het idee erachter: zet je favoriete applicaties in de vier hoeken en voeg widgets toe aan je basisschermen, zodat je altijd toegang hebt tot veelgebruikte applicaties. De X8 is ook voorzien van Timescape voor snelle toegang tot je sociale netwerken en een `infinite`-toets waarmee je toegang hebt tot alle content. Muziek ontdekken en downloaden is mogelijk via de PlayNow online store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.