Sony Ericsson Susan: nieuwe foto bevat aanwijzingen voor Android

sony ericsson susan
Eerder vandaag is een nieuwe foto opgedoken van de Sony Ericsson Susan, een toestel met een nog onbekend besturingssysteem. Is het Android?

Sony Ericsson-experts herkennen er wel iets van de typische interface van de fabrikant in, maar het ziet er toch allemaal net iets anders uit. Wie beter kijkt, ziet grote overeenkomsten met de nieuwe gebruikersinterface die Sony Ericsson voor Android aan het ontwikkelen is en die ook op de Sony Ericsson Rachael zal draaien. Ook de statusbalk bovenin het scherm wijst op Android.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het toestel heeft een homeknop, zoals gebruikelijk is op smartphones, maar geen Back- en Menu-knop zoals je op een Android-toestel zou verwachten. De Susan heeft echter wel twee hardwareknoppen onder het scherm, wat weer niet typisch is voor Android-toestellen. Is het dan misschien een goedkoop toestel voor het lagere segment, voorzien van een eigen besturingssysteem en een nieuwe interface? Dat klinkt ook niet overtuigend, omdat goedkope toestellen van Sony Ericsson meestal geen homeknop hebben.

Eén van de speculaties is dat de Sony Ericsson Susan wel eens als eerste Android-telefoon zonder touchscreen op de markt zou kunnen komen.

In een eerder verschenen demovideo was te zien dat de Sony Ericsson Susan een 5 megapixel camera heeft, dus van een toestel voor het lagere segment lijkt ook niet echt sprake:

Hier zie je het filmpje, waarin de nieuwe Android-gebruikersinterface die Sony Ericsson heeft ontwikkeld, wordt voorgesteld:

Over de Sony Ericsson Susan was al eerder informatie gelekt. Toen ging het om twee waterdichte telefoons voor het midden- en lagere segment: de Sony Ericsson Sunny (een slider-telefoon) en de Susan (een candybar).

Via: Frandroid, foto via: SEMC Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.