Sony Ericsson verwacht zevenvoudige Android-groei in 2014

sony ericsson androidEerder kon je al lezen dat Sony Ericsson tijdens de Nederlandse persbijeenkomst aankondigde de nummer 1 in Android te willen worden. Die bewering hebben ze nu opnieuw herhaald, in een interview op Mobile World Live. Ze verwachten dat de verkoop van Android-telefoons met een factor 7 is gestegen in 2014 en rekenen op een “werkelijk fantastische groei”. Jan Uddenfeldt van Sony Ericsson vertelt in het interview dat zijn bedrijf nu de nummer 3 of 4 is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Maar dat gaat veranderen:

When we talk about the Android market we are basically number 3 or 4 in that market; that`s really where the big growth is and will determine the success of the company… We have the ambition of being number one on Android and that is of course much higher market share than we have today.

Sony Ericsson heeft bovendien helemaal voor Android gekozen als belangrijkste platform. Ze hebben geen plannen om in 2011 nog Windows-telefoons uit te brengen.

…right now we are not launching any Windows products for this year… we think Android is a much stronger proposition.

Zou het mogelijk zijn voor Sony Ericsson om de nummer 1-positie te behalen? Met sterke toestellen als de Galaxy Arc en de nieuwe Mini’s zouden ze best een kans kunnen maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.