Sony Ericsson was Google eerste keuze voor Nexus One

Wouter Nijsen
18 februari 2010, 22:07
1 min leestijd
Sony Ericsson was Google eerste keuze voor Nexus One

Sony Ericsson beweert dat niet HTC maar zij de eerste keuze waren om de Nexus One voor Google te maken.

De reden om voor Sony Ericsson te kiezen, was vanwege hun lange ervaring met het bouwen van telefoons in hun eigen fabriek in China. Sony Ericsson heeft het aanbod echter resoluut afgewezen, zo heeft CEO Bert Nordberg vandaag tegenover de Zweedse nieuwssite Sydsvenskan verklaard. De reden van de afwijzing is dat Sony Ericsson niet van plan is toestellen onder een andere naam dan hun eigen op de markt te brengen. De Nexus One had voor Sony Ericsson meer bekendheid in de VS kunnen opleveren, maar volgens Bert Nordberg doen ze dat liever onder de eigen merknaam en op eigen kracht.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de CEO is de verstandhouding tussen Google en Sony Ericsson ondanks de afwijzing nog prima en gaan ze de komende tijd groots inzetten op Android-telefoons. Of het weigeren van de Nexus One een commerciële misser voor Sony Ericsson gaat worden, zal pas blijken als duidelijk is hoe de eigen Android-toestellen op de Amerikaanse en wereldmarkt ontvangen worden.

Het geeft wel aan dat Sony Ericsson een duidelijke eigen koers wenst te varen. Het is overigens nog maar de vraag of het HTC veel voordeel oplevert nu zij de Nexus One fabriceren. Al langere tijd zijn er klachten, van vooral Amerikaanse Nexus gebruikers, over ontvangstproblemen met de Google ‘superphone’.

Via: Sydsvenskan
Afbeelding: Engadget

Categorie: Opmerkelijk
Thema's: Android, Google
Merken: HTC, Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's