Sony Ericsson Xperia Arc en Acro krijgen PlayStation-certificatie

Sony Ericsson Xperia Arc en Acro krijgen PlayStation-certificatieDe Sony Ericsson Xperia Arc en Xperia Acro smartphones zullen ook PlayStation-certificatie ontvangen. Hierdoor kunnen de smartphones PlayStation-games downloaden en spelen zoals de klassiekers Crash Bandicoot en Wipeout. De update is vooralsnog alleen bedoeld voor Japan. De Xperia Acro is alleen in Japan uitgebracht, maar de Sony Ericsson Xperia Arc is ook te koop in Europa en de Verenigde Staten. Het ligt voor de hand dat ook de Europese Arc een update kan verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vooralsnog waren de enige apparaten met PlayStation-certificatie de Sony Ericsson Xperia Play, Sony Tablet S en Sony Tablet P. Dat Sony ervoor kiest om de Arc en de Acro ‘PlayStation-geschikt’ te maken heeft vermoedelijk te maken met het uitkopen van Ericsson. Sony gaat in haar eentje verder omdat ze zo haar diensten zoals de PlayStation-games beter kan aanbieden op haar apparaten. De samenwerking met Ericsson maakte het dat projecten als de Xperia PLAY, de eerste ‘PlayStation-telefoon’, erg lang op zich lieten wachten.

Deze maand zal ook de PlayStation Suite SDK worden uitgerold waarmee ontwikkelaars hun eigen games en applicaties geoptimaliseerd voor PlayStation-apparaten kunnen maken. Vanaf het begin van 2012 moet de PlayStation Suite daadwerkelijk beschikbaar worden op de diverse apparaten met PlayStation-certificaat zoals smartphones, tablets en de nog uit te komen PS Vita handheld.

Bron: Sony Ericsson Japan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.