De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Sony Ericsson Xperia-telefoons ondersteunen GLONASS GPS

Redactie
23 januari 2012, 16:38
1 min leestijd
Sony Ericsson Xperia-telefoons ondersteunen GLONASS GPS
Sony Ericsson Xperia-telefoons ondersteunen GLONASS GPS

Sony (Ericsson) heeft bevestigd dat de onlangs aangekondigde Sony Xperia S en Sony Xperia Ion (alleen voor de Amerikaanse markt) het Russische navigatiesysteem GLONASS ondersteunen. GLONASS is de tegenhanger van het Amerikaanse GPS. De telefoons van Sony kunnen via de Amerikaanse en de Russische satellieten navigeren. Ook de Sony Ericsson Xperia 2011 toestellen zoals de Xperia Arc, Xperia Arc S en Xperia PLAY hebben via een software-update ondersteuning voor GLONASS gekregen.

GPS staat voor Global Positioning System en dit systeem maakt gebruik van 31 satellieten. Het beheer ervan is in handen van de Amerikaanse luchtmacht. GLONASS staat voor Globalnaya Navigatsionnaya Sputnikovaya Sistema. De Russische variant van GPS gebruikt 24 satellieten. Het beheer hiervan is in handen van de Russische luchtmacht.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Sony Ericsson leidt het combineren van de twee systemen tot een betere positiebepaling. Dit zou zo’n vijftig procent beter zijn dan met alleen GPS. Het nadeel van twee navigatiesystemen is dat je batterij een stuk eerder leeg is. Daarom zullen de Sony (Ericsson) telefoons alleen gebruik maken van GLONASS als dit echt nodig is, bijvoorbeeld bij een slecht of geen GPS-signaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu