De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony Ericsson Xperia X10 Gingerbread-update komt deze week

Redactie
26 juli 2011, 12:19
2 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X10 Gingerbread-update komt deze week

Op de Facebookpagina van Sony Ericsson heeft een van haar medewerkers gezegd dat Gingerbread-update voor de Xperia X10 nog steeds op koers ligt voor week 30 van dit jaar, en dat is deze week. Dit betekent dat de langverwachte update ieder moment uitgerold kon worden. De medewerker geeft ook aan dat niet alle gebruikers de update tegelijkertijd krijgen, omdat het namelijk afhangt van de providers of ze de update goedkeuren en bereid zijn deze te verspreiden.

Met Gingerbread krijgt de Sony Ericsson Xperia X10 haar tweede grote Android-update. Toen het apparaat uitkwam in maart 2010 werd deze geleverd met Android 1.6, en deze kreeg vervolgens later ook nog een update naar Android 2.1 Eclair. De update naar Froyo werd overgeslagen en verwacht werd dat dit de laatste grote update voor het toestel zou zijn. Enkele maanden geleden maakte Sony Ericsson alsnog bekend dat er een update naar Android 2.3 zou volgen. Volgens de Facebookpagina van Sony Ericsson kan de Gingerbread-update er bijna ieder moment aankomen.

Lees verder na de advertentie.

Het lanceren van de 2.3 software voor de X10 komt steeds dichterbij, en de geplande releasedatum is ongeveer week 30. Deze datum kan nog steeds wijzigen, afhankelijk van de toestemming van de providers. De software zal geleidelijk worden uitgerold, net zoals bij de eerdere 2.1 release. De exacte lanceerdatum hangt van de de toestemming van de markten en de providers, dus het is helaas niet mogelijk om een exacte datum te geven voor elke markt/provider. Je krijgt meer informatie als de uitrol is gestart

Voor een relatief oud toestel als de Xperia X10 is het redelijk opmerkelijk dat deze nog zo goed wordt ondersteund door Sony Ericsson. De meeste oudere Android-telefoons krijgen op zijn hoogst één grote systeemupdate, laat staan twee. Google kondigde tijdens de laatste Google I/O wel aan dat ze met telefoonfabrikanten gaat garanderen dat nieuwe Android-telefoons voor tenminste achttien maanden zijn verzekerd van de laatst updates, mits de hardware van het toestel dit toelaat.

Bron: Facebookpagina Sony Ericsson

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu