Sony Ericsson Xperia X10 krijgt Android 2.1 pas in Q4 2010

Redactie
5 mei 2010, 18:21
1 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X10 krijgt Android 2.1 pas in Q4 2010
xperia x10

Als er de afgelopen maanden één ding duidelijk is geworden rond Android, dan is het wel dat je maar beter een toestel kunt kopen waar jouw gewenste versie van het Android OS al op zit. Toestelfabrikanten kunnen er namelijk erg lang over doen om een update uit te brengen. Het voordeel van Android rond openheid en flexibiliteit lijkt daarbij een beetje weg te vallen. Neem nou de Sony Ericsson Xperia X10. Dit toestel leek bij voorbaat al een groot succes te worden, met als enige minpunt dat er slechts Android 1.6 op draaide.

Geen probleem toch, Sony Ericsson zou wel snel een update uitbrengen? In een mededeling op het Sony Ericsson Product Blog wordt nu aangekondigd dat Android 2.1 er zeker komt, in de vorm van een UXP-upgrade. Je zult er echter wel tot Q4 2010 op moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Kopers van de Xperia X10 hebben een halfjaar moeten wachten (in november werd het toestel voor het eerst getoond) en nu zullen ze nog eens zo’n halfjaar moeten wachten op de update. Er was hoop dat Sony Ericsson snel met een update zou komen, maar dat bleek niet het geval: de Xperia X10 en de verwante X10 Mini en X10 Mini Pro moeten tot het vierde kwartaal wachten.

Categorie: Fabrikanten
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's