Sony Ericsson Xperia X10 krijgt Android 2.1 update in september

xperia x10Misschien omdat Sony Ericsson te lijden heeft onder de grote populariteit van HTC’s nieuwste modellen met Android 2.1, heeft het meer haast gemaakt met het concreet maken van de update naar Android 2.1 (Eclair) voor de Xperia X10. Het technisch bijzonder goede toestel heeft enigszins last ondervonden van het meegeleverde Android 1.6 (Donut), dat ten tijde van de introductie van de X10 al wat achterhaald was. Nu lijken trouwe fans en kopers dus voor hun wachten beloond te worden en kunnen ze echt gaan vergelijken wie nou de beste Android-smartphone kan leveren: Sony Ericsson of HTC?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De update brengt in elk geval het veel zuinigere en beter afgewerkte Android 2.1 naar de X10, samen met het langverwachte “multi-touch”. Maar mijn verwachting is dat de X10 nu pas echt goed tot zijn recht zal komen, met zijn 4 inch scherm, 8 megapixel digicam en 1 GHz Qualcomm Snapdragon processor. Pas op HTC!

Update: verschillende bronnen berichten dat de X10 wel/geen echte multi-touch zal krijgen. Op twitter zegt Sony Ericsson zelf dat het niet zal komen. De fabrikant zegt wél te komen met zijn eigen soort van multi-touch feature voor de X10 (bron1,bron2,bron3).

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.