Sony Ericsson Xperia X10 met Android aangekondigd

Redactie
3 november 2009, 9:01
2 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X10 met Android aangekondigd
xperia x10


Sony Ericsson heeft vannacht de XPERIA X10 aangekondigd, het eerste Android-toestel van deze fabrikant. Het GSM-toestel. Het toestel weegt 135 gram, heeft een 8,1 megapixel camera met LED-flitser en een schermresolutie van 480×854. Sony Ericsson is ook de 1 GHz Snapdragon-processor van Qualcomm en 1 GB intern geheugen niet vergeten.

De eerder circulerende namen Rachael, Infinity en X3 kunnen nu in het archief worden bijgezet. Dat er niet voor X3 is gekozen, is wellicht om verwarring met de Nokia X3 te voorkomen. De X10 is verkrijgbaar in zwart (Sensuous Black) en wit (Luster White). Als losse accessoires kun je een Bluetooth headset, autolader en speaker aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

sony ericsson xperia x10

Alle specificaties op een rijtje:

  • 1 GHz Snapdragon QSD8250 processor;
  • 4 inch capacitive scherm 480 x 854 pixels WVGA;
  • 8.1 megapixel camera met LED-flitser en maximaal 16x digitale zoom;
  • 1 GB ROM;
  • Wordt geleverd met 8 GB microSD-kaartje (eventueel afhankelijk van operator);
  • 3,5 mm headset-aansluiting;
  • 1.500 mAh batterij;
  • GPS, Bluetooth en WiFi.

Eén onderwerp ontbreekt nog in het rijtje: de Android-versie waarop de X10 draait. Sony Ericsson is bij het ontwikkelen van de X10 uitgegaan van Android 1.6, maar dat kan hopelijk nog worden opgetrokken naar Android 2.0 op het moment van lancering.

sony ericsson x10

Het toestel is voorzien van een eigen Android-interface, met de naam Rachael. Bij de meegeleverde software zitten een paar bijzondere apps:

  • Sony Ericsson Timescape – Dit is een manier om al je communicatie met een bepaalde persoon op één plek bijeen te hebben. Je kunt dus meteen zien wat je met iemand via Facebook, Twitter, foto’s, e-mail en sms-berichten hebt uitgewisseld. In HTC Sense kan dat trouwens ook.
  • Sony Ericsson Mediascape – Eindelijk een fabrikant die een mediaspeler meelevert op een Android-toestel! Met Mediascape krijg je toegang tot al je foto’s, muziek en video. Waar de multimediabestanden staan maakt niet zoveel uit: lokaal op je telefoon, op YouTube of op PlayNow.
xperia x10

Wie de Sony Ericsson Xperia X10 zou willen kopen moet nog wel even wachten: vanaf het eerste kwartaal 2010 zal de X10 in een beperkt aantal landen beschikbaar komen. Het toestel wordt door de fabrikant gezien als de eerste in een reeks van Android-toestellen.

Op de productpagina van Sony Ericsson is alle informatie te vinden. Foto’s en eerste indrukken zijn te vinden bij Gizmodo, Engadget en Slashgear.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu