Sony Ericsson Xperia X10 nu in Nederland

Redactie
1 april 2010, 22:44
1 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X10 nu in Nederland
xperia x10

De Sony Ericsson Xperia X10 is nu eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Toen de telefoon eind 2009 in Nederland werd aangekondigd, gold het als dé Android-telefoon die iedereen moet hebben. Helaas wordt het toestel aanvankelijk geleverd met Android 1.6 (Donut) maar dat gaat op termijn veranderen, al is er nog geen concrete datum bekendgemaakt (verwacht eind 2010).
Misschien zullen sommige mensen vanwege het lange wachten al zijn afgehaakt en inmiddels een ander toestel hebben gekocht, maar de die-hard Sony Ericsson-fans hebben toch een reden om nog voor de Xperia X10 te kiezen, al was het alleen maar vanwege de 1 GHz Snapdragon CPU en de camera, waar Sony goed in is.

De Xperia X10 gaat ongeveer €500 kosten. Op Expansys is het toestel al gesignaleerd maar nu zouden ook de gewone telecomwinkels ‘m moeten kunnen leveren, met bijvoorbeeld abonnementen van Vodafone, Hi en MTV Mobile.

Lees verder na de advertentie.

Net als HTC met de Sense UI, heeft Sony Ericsson iets soortgelijks bovenop Android gebouwd: UX. Deze bevat o.a. Timescape en Mediascape, waarmee sociale netwerken allemaal onder een knop terecht komen. Speciaal voor Nederland zit ook Hyves hierin geïntegreerd. Updates voor de X10 zullen jammer genoeg nooit Multi-touch ontsluiten, zo heeft Sony Ericsson laten weten, wat door veel mensen zeer betreurd wordt.

Voor eind juni zal Sony Ericsson ook nog de X10 mini en X10 mini Pro uitbrengen voor een prijs rond de €300.

xperia x10 mini
Xperia X10 mini pro

Update: Informatie over Android updates, multi-touch, link naar Vodafone aangepast of bijgevoegd.

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's