Sony Ericsson Xperia X3 krijgt Snapdragon-processor?

Redactie
18 oktober 2009, 22:00
2 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X3 krijgt Snapdragon-processor?
sony ericsson xperia x3

Sony Ericsson’s eerste Android-telefoon is op de foto gezet en er zijn daarbij ook meer details uitgelekt. Zo zou de telefoon draaien op een 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor, die we straks ook in de Acer Liquid en mogelijk in de HTC Dragon kunnen verwachten. De Sony Ericsson Xperia X3 zou volgens de geruchten een 4 inch touchscreen met een resolutie van 852 x 480 hebben. Verder verwachten de insiders een 8 megapixel camera, 3G, GPS en Wi-Fi. Op de foto zie je een toestel met Android 1.6, maar als de Xperia X3 op de markt komt zou er Android 2.0 op moeten draaien. Verder wordt er gesproken over vingergewegingen (gestures) en Facebook-integratie.

Wat de lanceerdatum betreft wordt er gesproken over november, maar het kan ook duren tot januari/februari, zodat het toestel op Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Met Sony Ericsson zelf gaat het niet zo goed. De verkoop daalde in het derde kwartaal met 42 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar en de verliezen groeiden met meer dan een factor 6. Vorig jaar werd nog €25 miljoen verlies gedraaid; dit jaar is dat opgelopen naar €164 miljoen. Het aantal verkochte telefoons daalde van 25,7 miljoen naar 14,1 miljoen. Sony Ericsson maakte dit afgelopen donderdag bekend. Vergeleken met het tweede kwartaal is er wel voortgang te melden: een positieve groei van 2 procent. Maar de gemiddelde prijs van de verkochtte telefoons daalde met €8 tussen het tweede en derde kwartaal.

Alle hoop is nu gevestigd op drie nieuwe telefoons: de Satio, Yari en Aino. Maar volgens analist Carolina Milanesi, researchdirecteur bij Gartner, zijn ze een stap in de goede richting maar onvoldoende om echt impact te maken op de resultaten. Volgens Milanesi mist er in het portfolio een goedkope telefoon met QWERTY-toetsenbord. Sony Ericsson stopte juist met het maken van BlackBerry-achtige telefoons, net op het moment dat die vormfactor populair werd, meent Milanesi.

Meer info: Macworld en GSMArena

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's