Sony Ericsson Xperia X8: entertainment-smartphone met Android 1.6

Redactie
16 juni 2010, 12:06
2 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X8: entertainment-smartphone met Android 1.6
xperia x8

Sony Ericsson heeft vandaag via een persbericht aangekondigd dat ze een entertainment-toestel gaan uitbrengen onder de naam Sony Ericsson Xperia X8. Deze bouwt voort op het succes van de X10, maar is compacter en gaat 259 euro kosten. Het toestel komt in het derde kwartaal op de markt in de kleuren wit/wit en wit/blauw en is gericht op een wat breder publiek. De specificaties liggen dan ook wat lager dan die van de X10: er is een 3,2 megapixel camera aanwezig, een 3 inch scherm en er zit een 600MHz processor in. Momenteel vermelden de specs nog dat het toestel op Android 1.6 draait, maar dat kan bij de lancering alweer zijn gewijzigd.

De gebruikersinterface van de X8 is gelijk aan die van de Xperia X10 mini, met vier hoeken waardoor je de smartphone makkelijker met één hand kunt bedienen. Het idee erachter: zet je favoriete applicaties in de vier hoeken en voeg widgets toe aan je basisschermen, zodat je altijd toegang hebt tot veelgebruikte applicaties. De X8 is ook voorzien van Timescape voor snelle toegang tot je sociale netwerken en een `infinite`-toets waarmee je toegang hebt tot alle content. Muziek ontdekken en downloaden is mogelijk via de PlayNow online store.

Lees verder na de advertentie.

xperia-x8

Tegelijk kondigt Sony Ericsson aan dat de Xperia X10, X10 mini en X10 mini pro in het derde kwartaal een software-upgrade krijgen. Waar het precies om gaat blijft wat onduidelijk: er wordt gesproken over “nieuwe communicatie- en entertainmentervaringen” zodat de toestellen kunnen draaien op Android 2.1 (maar het zou ook kunnen gaan om een voorbereidende update). ). De Xperia X10 krijgt in het vierde kwartaal in ieder geval nog een extra upgrade met nieuwe functionaliteit. Het wordt dan mogelijk om draadloos content op je tv weer te geven en er komen meer mogelijkheden voor de Timescape- en Mediascape-applicaties. Eerder kondigde Sony Ericsson al aan dat de Xperia X10 in het vierde kwartaal de eerste grote firmware-update zal krijgen. De Xperia X10 krijgt in het derde kwartaal al HD-videorecording.

Via: persbericht

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's