Sony Ericsson Xperia X8 vanaf september in Europa

Redactie
31 juli 2010, 22:27
1 min leestijd
Sony Ericsson Xperia X8 vanaf september in Europa
sony ericsson x8

De Sony Ericsson Xperia X8 is een toestel voor mensen die de X10 te prijzig vinden en de X10 mini te klein. In plaats daarvan is de X8 een toestel voor het middensegment. De Britten kunnen de X8 al vanaf september kopen, want operator O2 heeft aangekondigd dat ze het toestel in het assortiment gaan opnemen. De X8 heeft een 3,2 megapixel camera en ligt zonder abonnement straks voor €259 euro in de winkel. Hij draait nog wel op Android 1.6 maar daar komt hopelijk snel verandering in.

Bijzonderheden van de X8: verwisselbare achterklepjes (blauw en wit zijn meegeleverd), een tamelijk klein 3 inch scherm met een standaard resolutie van 320 x 480 en natuurlijk Sony Ericsson’s eigen toevoeging Timescape, waarmee je alle communicatiebehoeften op één plek bij elkaar vindt.

Lees verder na de advertentie.

In juni kondigde Sony Ericsson al via een officieel persbericht dit nieuwe toestel aan (samen met de Yendo en de Cedar). Het toestel had eerst de codenaam Shakira, draait op een 600 MHz processor en heeft 128 MB intern geheugen. Je krijgt er een 2 GB geheugenkaartje bij. Bij de aankondiging werd al gezegd dat het toestel in het derde kwartaal op de markt zou komen.

De Britten weten nu dus waar ze in september terechtkunnen (bij O2). Voor de Nederlandse situatie zijn nog geen data bekendgemaakt. Wel zijn er telecomwinkels die het toestel alvast op hun website hebben opgenomen, maar de aangegeven leverdata moet je meestal met een korrel zou nemen.

Categorie: Fabrikanten
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's