Sony Ericsson zegt dat Xperia PLAY voldoet aan de verwachtingen

Redactie
6 september 2011, 18:48
1 min leestijd
Sony Ericsson zegt dat Xperia PLAY voldoet aan de verwachtingen

In een interview met Eurogamer heeft Sony Ericsson gezegd dat de Xperia PLAY aan de verwachtingen van het bedrijf voldoet. De telefoonfabrikant wacht echter de komende kerstperiode nog af om te bepalen of de PlayStation-telefoon daadwerkelijk een succes is, maar vooralsnog verloopt alles volgens schema. Op de vraag of er binnenkort een opvolger zou komen van de Sony Ericsson Xperia PLAY werd echter ontwijkend gereageerd en benadrukt dat de huidige hardware nog lang niet zijn piek heeft bereikt.

Sony Ericsson en moederbedrijf Sony houden de ontwikkelingen van mobiel gamen op de voet bij. Met de komst van smartphones die krachtig genoeg zijn om te gamen worden er steeds minder handhelds zoals de PSP’s en de Nintendo DS verkocht. Met de Xperia PLAY wordt geprobeerd om een nieuwe markt aan te boren, en de vraag is hoe succesvol de eerste telefoon die PlayStation-certified die dit jaar werd gelanceerd nu eigenlijk is. Ondanks ietwat tegenvallende reviews over de mindere hardware, lijkt de telefoon het naar eigen verwachtingen van Sony Ericsson dus goed te doen. Exacte verkoopcijfers wil het bedrijf echter niet geven.

Lees verder na de advertentie.

Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat de komende generatie dual-core smartphones krachtiger zijn dan de Xperia PLAY. Sony Ericsson benadrukt dat met de GPU en het feit dat de bediening is geoptimaliseerd voor gamen de huidige PLAY nog zeker een tijdje mee kan en dat er binnenkort nog geen opvolger komt. Wat wellicht ook helpt in de verkoop is het feit dat de telefoonfabrikant enkele titels exclusief voor de PLAY weet uit te brengen, zoals FIFA 12 en Minecraft Pocket die tijdelijk alleen voor de PLAY te krijgen zullen zijn.

Bron: Eurogamer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu