De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de Android-toestellen die Sony tijdens IFA onthult’

Gijs Ettes
31 augustus 2014, 10:59
2 min leestijd
‘Dit zijn de Android-toestellen die Sony tijdens IFA onthult’
Sony IFA

De afgelopen weken is meer en meer duidelijk geworden wat we van elke fabrikant kunnen verwachten tijdens de Berlijnse IFA (5 tot en met 10 september). Zo ook van Sony: volgens de laatste berichten is het bedrijf voornemens om drie smartphones, twee wearables en een tablet te gaan onthullen tijdens de elektronicabeurs. Wij  zetten  alle Sony IFA-plannen voor 2014 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact

Sony IFA

De onthulling van de Xperia Z3 tijdens IFA komt niet als een verrassing. Qua specs en design verwachten we geen grote veranderingen, al zou Sony op het gebied van software enkele verbeteringen hebben doorgevoerd. Door slimme caching moet  het toestel twee dagen met een enkele acculading kunnen doen. Verder beschikt de smartphone over een Snapdragon 801-chip (met een hogere kloksnelheid van 2,5GHz), 3GB aan werkgeheugen en dezelfde 20,7-megapixel-camera die te vinden is in zijn voorgangers. Het 5,2 inch-scherm (1080p) heeft naar verwachting meer contrast en een hogere helderheid.

Sony slaat de Xperia Z2 Compact over en komt meteen met de kleinere en goedkopere versie van de Xperia Z3. Wat specificaties betreft is de Xperia Z3 Compact identiek aan de Z3, met als enige verschil het 4,7 inch-scherm. Het display heeft daarnaast een lagere 720p-resolutie, al zul je daar weinig van merken gezien de kleinere schermdiagonaal. Net als de Z3 is de compact stof- en waterbestendig.

Sony Xperia E3

Sony Xperia E3

Over de Xperia E3 hebben we tot nu toe weinig gehoord, maar gezien de bescheiden hardware wordt dit waarschijnlijk een budgettoestel dat niet waterbestendig is. De E3 heeft naar verwachting een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400), 1,5 of 2GB aan werkgeheugen en een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De prijs van het toestel schatten we rond de 249 euro.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Dat Sony lange namen voor zijn producten niet schuwt, blijkt wel uit de Xperia Z3 Tablet Compact. Het Android-toestel wordt iets kleiner (8 inch) dan andere Sony-tablets, maar is wel net zo goed voorzien. Het display heeft een 1080p-resolutie en er is een Snapdragon 801-chip met vier 2,5GHz-kernen aan boord. Daarnaast heeft de Z3 Tablet Compact hoogstwaarschijnlijk 3GB aan werkgeheugen, 16GB opslag, een 8 megapixel-camera uit de stal van Sony en een 4500 of 5000 mAh-accu. Met een dikte van 6,3 millimeter kan dit wel eens de dunste waterbestendige tablet ooit worden.

SmartWatch 3 en SmartBand Talk

Sony IFA SmartWatch 3

Tot slot lijkt Sony tijdens de IFA twee wearables te gaan onthullen. De Sony Smartwatch 3 wordt Sony’s eerste smartwatch met Android Wear en beschikt over een 1,8 inch-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Net als andere smartwatches is hij bestand tegen stof en water.

De Smartband Talk heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, een gebogen e-ink-scherm waarop informatie is af te lezen. De sportarmband is voorzien van bluetooth, zodat je hem met een smartphone kunt koppelen. Net als de eerste Sony SmartBand zal de SmartBand Talk waarschijnlijk samenwerken met de Lifelog-app die allerhande activiteiten kan bijhouden.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu